Pukli István is részt vett a humorista rendezvényén

Pukli István is részt vett a humorista rendezvényén

Tizenötödszörre hívta össze a szárszói találkozót Farkasházy Tivadar. Viszonylag kevesen vettek rajta részt, a humorista szerint azért, mert kemény hangú meghívókat küldött szét, lehetővé téve, hogy bárki, akinek esetleg a megélhetése múlna rajta, nyugodt szívvel nemet mondjon.

Az idei találkozóra nemcsak politikusok, újságírók kaptak meghívást, hanem mások mellett Pukli István, a Tanítanék mozgalom frontembere, valamint Sándor Mária, a fekete ruhás nővér. „Egy országnak a helyzetét azt hiszem az mutatja meg, hogy hogyan bánik azokkal az emberekkel, akik kiszolgáltatottak, akik segítő kézre szorulnak” – fogalmazott Sándor Mária.

Hírdetés

A házigazda szemléletesen utalt a találkozó alap kérdésére, hogy megreformálható-e Orbán Viktor rendszere és ha igen, miért külön-külön lépnek fel ellene.

Kovács László a szocialisták volt külügy minisztere szerint az ellenzék összefogása kell ahhoz, hogy Magyarország újra demokratikus állam legyen. „Meg kell valósítani. Ha mindig azt néznénk, hogy mit lehet és mit nem, akkor azt hiszem az emberiség nem itt tartana, hanem talán 500 évvel hátrább köztársaság legyen” – nyilatkozta a volt külügyminiszter.

Vadai Ágnes is az összefogást szorgalmazza, szerinte alapkérdésekben egyetértenek a szocialistákkal. „A választóink nagyon sokszor világossá tették számunkra , hogy azt szeretnék látni, hogy mi összefogunk együttműködünk, és megtaláljuk azt a legjobb módszert, amivel a jelenlegi rezsimet le lehet váltani. Erre jó példa Salgótarján és hasonló példa azt tudom mondani Dunaújváros, ahol a választók megbüntették azokat a pártokat és azokat formációkat, akik szembe mentek az együttműködés igényével” – hangsúlyozta a DK alelnöke.

Az ellenzéki politikusok arra számítanak, hogy a szocialisták jövő heti kongresszusán olyan elnököt választanak, akivel együtt tudnak működni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »