Puccskísérlet zajlik Ukrajnában?

Puccskísérlet zajlik Ukrajnában?

A KárpátHír azt írja a Jobb Szektor már napok óta tervezte az akcióját, a soviniszta félkatonai szervezet egész nyugat-ukrajnai szárnya részt vett a mai akcióban. Az akció után közölték, hogy országszerte fegyvereseik országszerte készültségben vannak, sőt, csatlakozásra szólítottak fel mindenkit, akinek fegyvere van. 

Egyelőre semmi biztosan nem tudni, de

egy puccskísérlet, vagy fegyveres felkelés nagyjából így szokott kinézni. 

Hírdetés

Adott egy előre gondosan megtervezett caus belli, amely ürügyül szolgálhat az országos konfliktus kirobanntására. Az adott szervezet az kommunikálja, hogy „csak visszalőnek”, „önvédelmet gyakorolnak”, hiszen őket érte támadás. Közben kiderül, hogy már napok óta készen állnak a fegyveres harcra. Hogy a Jobb Szektor mennyire készült fel a mai napra, nem tudni, ám a jelek szerint országosan, a szervezet legfelsőbb vezetésével összhangban történik minden. 

A szélsőségeseknek a hadsereg állapotáról, különböző egységeik fegyverzetéről, készültségi szintjéről és elhelyezkedéséről egész pontos infóik lehetnek, hiszen vezetőjük Dmitro Jaros április eleje óta a védelmi minisztérium tanácsadója. 

Ő közvetít a kormány és a kelet-ukrajnai fronton harcoló  – javarészt szintén keményen szélsőjobbos, soviniszta – önkéntes alakulatok között. Vagyis nem kizárt, hogy egy országossá szélesedő konfliktusban ezek is a Jobb Szektor mellé állhatnak . 

Jaros már több alkalommal is megfenyegette a kormányt, hogy fegyvereseivel a fővárosba vonul „rendet tenni”. Porosenkóék talán ezzel a kinevezéssel akarták elejét venni a „Marcia su Kijevnek”. Ám lehetséges, hogy éppen ezzel tették lehetővé azt…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »