Puccs Vona ellen?

Puccs Vona ellen?

Sorra lázadnak fel a Jobbik alapszervezetei, Vonát a párt tönkretevőjének és elárulójának tartják. Titkos pártdokumentumok, jegyzőkönyvek, belső levelek jutottak a Ripost birtokába. Vona leváltására készülnek.

A lázadó alapszervezetek már felvették egymással a kapcsolatot, keresik a lehetőséget a pártelnök elmozdítására. Elsősorban Toroczkai Lászlóban és Novák Elődben látják a lehetőséget Vona Gábor leváltására. A puccsra készülő jobbikosok pártdokumentumokat, jegyzőkönyveket juttattak el a Ripost szerkesztőségébe.

Vona kétségbeesetten próbál úrrá lenni a helyzeten, a lázadó alapszervezeteket azonnal hatállyal feloszlatja, amivel újra csak olajat önt a tűzre. A feloszlatott szervezetek Vonához még hű néhány embere egyéni tagként próbál működni, amitől csak még nagyobb a zűrzavar.

A pártvezetés már nem ura a helyzetnek, ilyen levelekkel bombázzák az összezavarodott jobbikosokat.

Forrás: ripost.hu

Fellázadt a Jobbik tagsága Egerben is, ahol a helyi országgyűlési képviselő Mirkóczki Ádám már nem mer a tagság szeme elé kerülni. Nem tud ugyanis válaszolni a kényes kérdésekre, miért lett Simicska „csicskapártja” a Jobbik, miért törleszkednek mindent megtagadva a szélső liberálisokhoz, sőt újabban már Soros Györgyhöz – teszi hozzá a hírportál.

Mint írják, akkora a felháborodás, hogy a Jobbik önkormányzati képviselői kilátásba helyezték, hogy kilépnek a pártból és függetlenként dolgoznak tovább. A kényelmetlen helyzetet a pártvezetés ugyancsak a szervezet azonnal feloszlatásával próbálja meg valahogy kezelni.

Novák Előd zászlót bontott Vona Gábor ellen

A Ripost szerint a feldühödött tagok leveleket írnak a pártvezetésnek. Miután Vona Gábor válaszra sem méltatta őket, Szabó Gábor pártigazgatónak írtak tiltakozó levelet, de ő sem próbálta megmagyarázni a Simicska-Soros féle Jobbik politikát.

A kizárt pártagok, a feloszlatott alapszervezetek nem hagyják annyiban a dolgot, túl sok energiát öltek a Jobbikba ahhoz, hogy eltűrjék a párt szétverését. A bátonyterenyeiek már bírósághoz fordultak Vona Gábor diktatórikus, önkényes, sőt szerintük emberi jogokat sértő működése miatt – közölte a Ripost.

Hírdetés

Új fejlemény, hogy a Vona Gábort elmozdítani akarók már felvették egymással a kapcsolatot, rendszeresen információt cserélnek, egyeztetnek, készülnek a jövőre.

Fontos állomásnak tartják Novák Előd – aki még országgyűlési mandátumáról is lemondott a Vona-féle áruló politika miatt – korábbi Facebook-bejegyzését. Azt mondják, Novák végre zászlót bontott Vona ellen. Az ex-képviselő azon háborodott fel, hogy a Jobbik már nyíltan szövetkezik és együttműködik Soros Györggyel és embereivel.

A Jobbik válasza: nincs elégedetlenség az alapszervezetek döntő többségében

Szerkesztőségünk levélben fordult vasárnap délelőtt a Jobbik Sajtóosztályához a Ripost weboldalán megjelent cikk kapcsán. Válaszában a Jobbik Médiaosztálya azt írta: a Ripost információnak a többsége hamis, vagy a valóságot jelentősen elferdítő. Azt állítják, hogy  a hazugságok és a hamisan tálalt félinformációk miatt ismét bírósághoz fognak fordulni.

Íme, a levél, amelyben a kérdéseinkre az alábbi válaszokat kaptuk:
“Hiteles-e a cikkben található, a Jobbik Országos Elnökségének határozatát bemutató dokumentum?
A zalaegerszegi oszlatásról szóló határozat bemutatása részben manipulatív, hiszen lehagyták belőle az alsó felét, amelyből kiderülne, hogy ez nem mostani eset, hanem még 2017. szeptember 28-án kelt a határozat, amikor belső személyes nézeteltérések miatt néhányan kiléptek a zalaegerszegi szervezetből, ezért került az feloszlatásra, de a régi tagság nagy részével a zalaegerszegi Jobbik újra is alakult október 10-én már és azóta is aktívan működik.

Igaz-e, hogy Vona Gábor azonnali hatállyal feloszlatja az „ellene lázadó” alapszervezeteket?
Nem igaz. Ilyet sosem tett Vona Gábor, de nem is tehetne, mert csak az országos elnökség oszlathat fel alapszervezetet, a legtöbb esetben akkor kerül erre sor, ha inaktívvá válik az adott szervezet és az újraalakításhoz szükségesnek látszik egy technikai oszlatás.

Igaz-e, hogy az egri jobbikos pártiroda kulcsát elvették a helyi elnöktől?
Egerben sokáig két jobbikos iroda működött, az egyikben a párt alapszervezet gyűlésezett, a másik Mirkóczki Ádám képviselői irodája volt. Mivel egy városban pénzpazarlás két irodát fenntartani, így a kisebb bezárásra került már több mint fél éve. A meglévő irodát szabadon lehet használni jobbikos rendezvényekhez, de annak kulcsa értelemszerűen Mirkóczki Ádámnál és közvetlen munkatársainál van.

Igaz-e, hogy Mirkóczki Ádám képviselő kerüli az egri tagsággal való találkozást?
Nem igaz, Mirkóczki Ádám nagyon gyakran részt vett az egri szervezet taggyűlésein, persze nem az összesen, de a legtöbben igen.

A cikk szerint a bátonyterenyeiek már a bírósághoz fordultak csalódottságukban, mi az álláspontjuk ezzel kapcsolatban, illetve milyen módon próbálják meg rendezni az ügyet a tagsággal?
A bátonyterenyei információ teljesen fals. Több mint 7 éve, 2010 nyarán került feloszlatásra, majd azonnal újraalakításra a bátonyterenyei Jobbik szervezet, amely azóta aktívan és kifogástalan módon működik. A 7 éve feloszlatott szervezet 2 tagja indított pert még 7 évvel ezelőtt a Jobbik ellen, amely azóta le is záródott jogerősen a bíróságon már évekkel ezelőtt. A 2010 nyara óta működő bátonyterenyei Jobbik szervezet tagjai közül meg senki sem indított pert a Jobbikkal szemben, hanem aktívan dolgoznak Cseresznyés István képviselőjelöltünk kampánycsapatában, aki egyben a helyi szervezet elnöke is, immáron 7 éve.”

Ripost.hu / hirado.hu

 

The post Puccs Vona ellen? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »