Publicus: Botka beérte Orbánt

Publicus: Botka beérte Orbánt

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 26 százalék. Az MSZP tábora nem változott, így 14 százalék, a Jobbik viszont egy százalékpontot növekedett és 11 százalék – derült ki az MSZP közeli Publicus Intézet  reprezentatív közvéleménykutatásából, amelyben a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését vizsgálta a Vasárnapi Hírek megbízásából.

A június 9-e és 13-a között, 1008 fő megkérdezésével készített felmérés szerint Orbán Viktor népszerűsége 42 pontos, amely a múlt hónaphoz képest 2 pontos növekedés, viszont januárhoz képest összesen még 7 pontos visszaesés.

Hírdetés

Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének népszerűsége a múlt hónaphoz képest két pontot csökkenve, 41 pont. Ez januárhoz képest egy pontos növekedés, viszont ezen változások okán Orbán és Botka között a különbség hibahatáron belülire apadt.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor népszerűsége két pontot növekedve 36 pont. Ez januárhoz képest öt pontos növekedés.

A Demokratikus Koalíció elnökének népszerűsége további egy pontot csökkent, így 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenést jelent Gyurcsány Ferencnél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »