Pszichológus: a válások jó része pszichológiai szempontból indokolatlan

Pszichológus: a válások jó része pszichológiai szempontból indokolatlan

Léder László, az Apa Akadémia alapítója szerint szakember segítségével a párok eltávolodása visszafordítható. Erről a szakember az InfoRádió Családi hét című magazinműsorában beszélt.

A lehető legtöbb, amit mi, szülők tehetünk a gyermekünkért, hogy mi, magunk jól vagyunk. Akkor lesznek ők is jól – jelentette ki az InfoRádió Családi hét című magazinműsorában Léder László pszichológus.

„A feleségem elmegy és beszélget a barátnőivel, ami őt feltölti, ebből a gyermekem is profitál.

Ez az apáknak is hangsúlyozandó üzenet: ne várják, hogy a feleségük szóljon, hanem ismerjék fel, hogy menniük kell valahova kikapcsolni. Úgy gondolom, ez apai kötelesség” – mondta.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy a családi gondok előli menekülésként hányakban merül fel a válás gondolata, azt mondta, túl gyakran van erre példa.

„A válások jelentős része pszichológiailag indokolatlan. Nagyon sok párral találkozom, amely néha szörnyű dolgokon megy keresztül a válás miatt, de még így is egy jelentős részük utólag azt mondja, hogy nem vált volna el. Nagyon fontos lenne, hogy a pároknak legyen hová fordulniuk, időben kérjék szakember segítségét” – mondta Léder László, és szerinte meg lehet találni azt a pontot, amelyre a párok későn reagálnak.

Mint elmondta,

a válásról való gondolkodás megkezdését jelentős részben a nők akarják, 70-80 százalékos ez az arány Európában,

ami összefügg azzal, hogy az apák lényegesen kevesebb időt töltenek a családdal, mint az anyák.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »