PSD: Cîþu ideges, hogy Brüsszel elárulta, milyen nagyot hazudott a románoknak

PSD: Cîþu ideges, hogy Brüsszel elárulta, milyen nagyot hazudott a románoknak

Florin Cîţu miniszterelnök ideges, hogy Brüsszel elárulta, milyen nagyot hazudott a románoknak, amikor ‘vastagon fogott a ceruzája’, amikor a válság leküzdésére, a gazdaság támogatására fordított összeget felfújta – állapítja meg péntek esti Facebook-bejegyzésében a Szociáldemokrata Párt (PSD), írja az Agerpres.

A bejegyzés szerint a liberális kormány a bruttó hazai termék (GDP) mindössze 1,4%-át fordította a válság sújtotta gazdaság támogatására, ötször-tízszer kevesebbet, mint a szomszédos országok. A PSD ‘segít lefordítani’ az amerikai egyetemi végzettséggel rendelkező kormányfőnek, hogy az Európai Bizottság elemzése szerint a költségvetési csúszás 2020 márciusa előtt, ‘before COVID outbreak’, azaz a koronavírus-válság előtt következett be.

Hírdetés

Florin Cîţu miniszterelnök pénteken kijelentette, hogy már napok óta hamis hírek keringenek az Európai Bizottságnak a pénzügyminisztériumhoz intézett leveléről, és hozzátette: a dokumentum angol nyelvű, és ez „akadályt jelent” a PSD-nek, hogy megértse.

Mint beszámoltunk róla, az EB nem győzi figyelmeztetni a kormányt, mennyire fontos jól megszervezni az idei költségvetést.

(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »