PS: Fico álságos marketinghúzással próbálja elterelni a figyelmet

PS: Fico álságos marketinghúzással próbálja elterelni a figyelmet Kulcsár Péter2024. 02. 26., h – 17:20

Robert Fico (Smer) kormányfő hazárdjátékot játszik a nyilvánossággal és álságos marketinghúzással próbálja elterelni a figyelmet az itthoni problémákról – jelentette ki hétfőn Michal Šimečka, a PS elnöke, a parlament alelnöke. Tomáš Valášek, a párt képviselője hozzátette, Fico egy lehetséges műveletre tett utalásokat a szövetséges erők részéről, de szó sincs ilyesmiről – tájékoztatta a TASR-t a párt sajtóosztálya.

„Múlt héten háromnapos szolgálati úton voltam a NATO-központban, diplomatákkal és a szövetség képviselőivel találkoztam. Nem létezik semmilyen terv katonák harcokban való bevetésére. Haditechnikai felszerelésekről van szó, az ezen a téren nyújtott segítség bővítéséről, esetleg ukrán területen is. De emiatt semmi sem fenyegeti Szlovákiát, és abból sem származik hátránya, ha nem vesz részt ebben” – szögezte le Valášek.

Hírdetés

Felszólította a kormányfőt, hozza nyilvánosságra a hétfői párizsi találkozó megbeszélésének hivatalos tervét, hogy a nyilvánosság összehasonlíthassa azt az ő kijelentéseivel. „A Fico által hangoztatott féligazságoknak és hazugságoknak az lesz az eredménye, hogy ha majd mi akarunk elérni valamit Brüsszelben, a partnereink visszautasítanak bennünket” – figyelmeztetett Valášek.

Šimečka hozzátette, Fico hazudik azzal kapcsolatban, hogy Szlovákiát bele akarják rángatni a háborúba. Felszólította a kormányfőt, hogy ismertesse saját béketervét, hiszen folyamatosan azért bírálja az Európai Uniót, hogy nincs ilyen terve. Ha Szlovákiának sincs, és nem akar részt venni Ukrajna megsegítésében sem, akkor Šimečka szerint jobb, ha Fico el sem megy Párizsba.

Hétfőn 20 EU- és NATO-tagállam vezetői találkoznak Párizsban, céljuk, hogy üzenetet küldjenek Vlagyimir Putyin orosz elnöknek arról, hogy Európa kész tovább támogatni Ukrajnát, és ezzel cáfolják a Kreml narratíváját, hogy már Oroszországé a győzelem – írta a Reuters a francia elnöki hivatal tájékoztatása alapján.

A szlovák kormányfő a párizsi konferencián való részvétele kapcsán hétfőn kijelentette, Szlovákia nem köt olyan kétoldalú megállapodást Ukrajnával, melynek keretében szlovák katonák léphetnének ukrán területre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »