Provokatív amerikai zsidó alapítvány gyorsan visszavonta lengyelgúnyoló videóját

Provokatív amerikai zsidó alapítvány gyorsan visszavonta lengyelgúnyoló videóját

FORWARD

A Ruderman nevű nagy amerikai zsidó alapítvány gyorsan visszavont egy videót, amelyet kedden posztolt ki (mellékelve) és amely felszólította az amerikai kormányt, szakítsa meg diplomáciai kapcsolatait Lengyelországgal az új lengyel holokauszt-emlékezeti törvény miatt.

A videón egymás után jelennek meg zsidó figurák, akik szándékosan és gúnyosan hangoztatják a „lengyel holokausztot”, amiért most már börtön jár Lengyelországban. /Ha nem lengyel állampolgár mondja külföldön, azt is felelősségre vonják./

A Ruderman alapítvány 24 órán belül eltávolította a videót a YouTube-ról, mert lengyelországi zsidók felháborodva követelték,  hangsúlyozva, annak provokatív jellegét.

Hírdetés

Ezen kívül az Amerikai Zsidó Bizottság is bírálta a videó kitételét, ami ritkaság számba megy a szervezetnél, ugyanis az nem szokott támadni más amerikai zsidó szervezetet. Az AZSB közölte, amit a Ruderman alapítvány tett a videóval, azzal csak olajat öntenek a tűzre.

Az új lengyel törvényt Izrael, az Egyesült Államok és számos amerikai zsidó szervezet ítélte el. A törvény értelmében börtönbe is vonulhat, aki azt mondja, „lengyel haláltábor” és hasonló.

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »