Provokálják a muszlimok a keresztényeket Granadában

Több száz katolikus keresztény tiltakozott a granadai Plaza del Triunfo téren az ellen, hogy a napokban több tucat muzulmán a ramadán egyik imádságát tüntetőleg a keresztények számára megszentelt helyen tartotta. Az iszlám imaeseményt Granada város szocialista vezetése és az Euroarab Alapítvány nevű iszlám szervezet közösen szervezte meg.

A spanyolországi Granada katolikusai elfogadhatatlan, provokatív lépésnek tartják, hogy az egyik spanyol iszlám szervezet egy baloldali párttal közösen az egyik Szűz Mária-szobor elé szervezte a ramadánt népszerűsítő, nyilvános muszlim imádkozást.

Lehetetlen nem szándékos provokációnak tekinteni a muszlim imaszertartás megszervezésének módját, mivel a felvételek tanúsága szerint az iszlámhívők a ramadánt népszerűsítő molinójukat a Szűz Mária-szobor lábazatához rögzítették.

Hírdetés

Az iszlám imaeseményt Granada város szocialista vezetése és az Euroarab Alapítvány nevű iszlám szervezet közösen szervezte meg.

A tüntetők szerint a ramadánt népszerűsítő muszlim imának egy katolikus vallási jelképhez – egy Szűz Mária-szoborhoz – való szervezése minimum a katolikusokkal szembeni tisztelet hiányát jelenti.

Azért vagyunk itt, mert nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. Nem tehetik ezt meg Granadában. Ezt a saját imahelyeiknél megtehetik, de nem a Jardines del Triunfo téren, ami már régóta a miénk.” – nyilatkozta a tiltakozás egyik résztvevője.

Nem a granadai az egyetlen példa arra, hogy a kereszténység, a keresztény kultúrkör és civilizáció összeütközik a baloldali politikai erők által támogatott iszlám előretöréssel.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »