Provokációra számíthat Orbán Kassán

Provokációra számíthat Orbán Kassán

A Nagymorva Birodalom vélhető határait ábrázoló molinó fogadhatja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Kassán. A V4-es kormányfők találkozóján várható provokációt Alojz Hlina, a Kereszténydemokrata Párt (KDH) előző elnöke szervezi.

Holnap tényleg nincs időm Kassára utazni. Kérem önöket, nincs valaki, aki a Nagymorva Birodalom térképével fogadná Orbánt? Elég, ha illedelmesen eláldogáll ott a bannerrel. A banner költségeit én állom. Köszönöm.

– hirdeti Hlina a közösségi oldalán. Szövegéhez egy molinóra szánt térképet is csatolt, melyen a Nagymorva Birodalom Hlina szerint igazolt, illetve elfogult, nem bizonyított, azaz vélhető kiterjedése látható.

A lényeg Hlina szavaiból valószínűleg a vélhető kiterjedésen van, mely hite szerint meghaladta a történelmi Magyarország kiterjedését.

Hírdetés

Mi az a Nagymorva Birodalom?

A Nagymorva Birodalom, egy közép-európai történelmi államalakulat, amely egyes történészek szerint 833 és a 10. század eleje között létezhetett és melynek lakói a mai csehek, morvák és szlovákok ősei voltak. Határa kiterjedt a Morva folyó mindkét partjára, a mai Csehország, Szlovákia és Magyarország területére, de legnagyobb kiterjedése idején egyes szlovák és cseh történészek szerint a mai Románia, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szerbia, Szlovénia, Horvátország és Ukrajna kisebb részeit is magában foglalta. (wikipedia)

Hlina Facebook-bejegyzéséhez portálunk főszerkesztője azt a megjegyzést tette, hogy mi gátolja Önt abban, hogy sálat csináljon belőle és hordja?

A szlovák és a környező országok sajtója pár napja Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sáljától hangos, melyet a magyar miniszterelnök a görögök elleni barátságos mérkőzés után viselt.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »