Provokáció- NATO hadihajók a Fekete-tengeren

Provokáció- NATO hadihajók a Fekete-tengeren

NATO sajtószolgálat beszámolt arról, hogy egy csoport hadihajó lépett be a Fekete-tengerre, hogy közös gyakorlatot tartsanak Bulgáriával, Romániával és Törökországgal.
Hat hajó vesz részt a gyakorlaton, beleértve a rakétahordozókat is. Közöttük az amerikai, cirkálórakatékkal felszerelt USS Vicksburgot, Törökországból a TCG Turgutreis, és az olasz fregattot, az ITS Aliseot.
Kanada a HMCS Frederictonnal, Románia a  ROS Regina Mariaval, és Németország az FGS Spessarttal vesz részt, írja a TASS.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Alexandr Lukasevics közölte, ez egy aggasztó, provokatív jelzés, hogy NATO hadihajók léptek be a Fekete-tenger vízére.

Ez a provokatív lépés gyengíti a stabilitást és a bizalmat, és az ukrajnai békefolyamatokat.
Bármilyen idegen katonai jelenlétét Oroszország szomszédságában nagyon veszélyes manőver, csírája lehet egy regionális konfliktusnak, aminek nagyon kellemetlen következményei lehetnek, mondta a politikus.

Hírdetés

Ez nem az első akció a Nyugat részéről, reméljük, hogy az amerikai katonai vezetés megérti, hogy a NATO és szövetségeseinek jelenléte nem könnyíti meg ukrán konfliktus rendezését, mondta Lukasevics.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »