Prostitúcióra kényszerítették a kiskorú ismerőseiket – ez ám a …szerelem

Jogerős ítélet született azoknak a futtatóknak az ügyében, akik prostitúcióra kényszerítették a kiskorú ismerőseiket. Az Ózdi Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint az I. r. vádlott „férfi” és a III. r. vádlott „nő” között szerelmi kapcsolat volt, mindketten ismerték a II. r. vádlott „férfit”.

A „férfiak” megállapodtak, hogy szexuális szolgáltatásra lányokat közvetítenek ki, hogy pénzhez jussanak. Egyikük ismerőse, egy kiskorú lány ebbe bele is egyezett. A férfiak 2 ezer forintot kaptak a szervezésért alkalmanként.

Hírdetés

A két férfi később lakhatást is biztosítottak a lánynak. Innen vitték mindig a szexuális cselekmények helyszínére. A lány később megpróbálta otthagyni őket, de megfenyegették és nem engedték el.

Az I. r. vádlott később a barátnőjét is prostitúcióra kérte. A lány beleegyezett, de mivel a férfiak szerezték a kuncsaftokat, a pénz is hozzájuk került. Az I. rendű vádlott 6 évet kapott kiskorú veszélyeztetése, személyi szabadság megsértés és kerítés miatt. A többi vádlottal szemben a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést és próbára bocsátást alkalmazott.

A bíróság ítéletével szemben az I. r. vádlott és az egyik „kuncsaftja”fellebbezett enyhítésért. A másodfokú bíróság ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a bűnösségére levont következtetés helytálló, ezért az I r. vádlottal szemben kiszabott büntetést változatlanul hagyta.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »