Prostituáltakat juttatott ki Finnországba, a bevételük egy részét elvette

Prostituáltakat juttatott ki Finnországba, a bevételük egy részét elvette

A rendőrök lezárták a nyomozást azzal a 35 éves pécsi férfival szemben, aki két éve és tavaly magyar lányokat utaztatott ki Finnországba, hogy prostituáltként dolgozzanak egy cseh nemzetiségű nőnél. A férfi a segítségért cserébe pénzt kért a lányoktól bevételükből.

Hírdetés

A magyar hatóságok a nemzetközi jogsegély alapján kezdték meg az eljárást 2022 augusztusában.

A finn nyomozók egy cseh nővel szemben indítottak eljárást, aki lányokat futtatott. Az asszony vallomásában elmondta, hogy kapcsolatban állt a Magyarországon tartózkodó Cs. Rolanddal (35), aki magyar nőket utaztatott ki hozzá, hogy Finnországban dolgozzanak örömlányként.

A férfi a lányoktól a prostitúcióból származó bevételük egy részét követelte cserébe. Az örömlányoknak jelezniük kellett, mikor érkeznek Magyarországra, és a bevételük 10-30 százalékát kellett odaadniuk a férfinak.

Eddig 14 magyar nőt azonosítottak a magyar rendőrök, akik 2021 augusztusa és 2022 márciusa között Cs. Roland segítségével jutottak ki Finnországba, közülük hatan fizettek neki rendszeresen.

Miután a rendőrök azonosították Cs. Rolandot, 2022. november 7-én, a lakásában fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók a férfit hatrendbeli, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettével gyanúsították meg. A bűnügyesek november 10-én lezárták az eljárást, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »