Progresszív kettős mérce: A magyarokba rúgni ér?

Progresszív kettős mérce: A magyarokba rúgni ér?

A portálunk vasárnap hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen módon igyekszik a szlovák köztévé a felvidéki magyarok elleni hangulatkeltésben részt venni. Ennek aktív szereplője volt a parlamenti képviselő Tomáš Valášek is, aki magyarul beszélő szlovákoknak nevezte a teljes felvidéki magyarságot.

A parlamentbe még Andrej Kiska pártjának képviselőjeként bejutó politikus idén már a Progresszív Szlovákiában folytatja tovább pályafutását, így aztán igazán meglepő, hogy liberális eszmeiséget követve a kilencvenes évek nacionalista puffogtatásaihoz hasonló kijelentést tett.

Hírdetés

A közösségi oldalán el is kezdtek megjelenni a magyar nyelvű hozzászólások, amelyben magyarázatot kértek arra, miért tett ilyen kijelentést, de válaszra eddig erre hiába vártak. Igaz, az Új Szó kérdésére elismerte tévedését, de magyarázata nagyon gyenge lábakon állt.

Azt pedig elég szembetűnő, hogy közösségi oldalán nem kért elnézést attól a több mint 400 ezer szlovákiai magyartól, akiket kijelentésével megsértett. A kérdés, hogy vajon miért nem érünk annyit, mint más „ügyek”, miközben Facebook-oldalán arról is információt kapunk, miként igyekeznek kedden többnapos tüntetést szervezni a parlament épülete előtt az abortuszt érintő törvény szigorításának terve ellen! 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »