Profi grafikai szoftver az oktatásban (X)

Profi grafikai szoftver az oktatásban (X)

Általában az iskolában ahhoz szoktunk hozzá informatikaórán, hogy ha tanítottak is valamit a grafikai programokról, az kimerült az ingyenes verziókban. Az iskoláknak vagy nem volt keretük a profik programokra, vagy hiányzott a motiváció a megvételükre, hiszen az érettségihez már nem kellett.

Manapság viszont már megéri befektetni a gyerekek komolyabb oktatásába, hiszen ha csak egy programmal többet tudnak használni a társaiknál, már előnnyel indulhatnak egy állásért. A CorelDraw Graphics Suite 2021 egy olyan programcsomag, amit könnyedén használhatunk tantermi környezetben is, erről olvashattok a következő bemutatóban, amit a Szoftver.hu segítségével készítettünk.

Mi a CorelDraw Graphics Suite 2021?

Itt nem egy programról, hanem egy egymással szorosan kommunikáló programcsomagról beszélünk. A különböző szoftverek által egy rendszeren belül készíthetünk vektoros képeket, retusálhatunk képeket és kezelhetjük a betűtípusokat. 

A CorelDraw Graphics Suite 2021 előnyei

A programcsomag számos előnnyel rendelkezik, ezek hosszabb, részletesebb felsorolását megtaláljuk a Szoftver.hu cikkei között, lentebb csak a legszembetűnőbbeket mutatjuk be.

A kézi rajzolást megkönnyítő funkciók igazán jól működnek. A szabadkézi rajzokat egyből vektoros képpé alakíthatjuk, ezáltal sokkal könnyebben dolgozhatunk vele. Szintén nagy könnyebbség a szimmetrikus rajzolás funkció, amivel sok időt spórolhatunk meg a kézi rajzolás során.

Hírdetés

A program jól kezeli az előző verziókat. Ezáltal könnyen importálhatunk korábbi verziókkal készült rajzokat, elemeket, hogy aztán ebben a programcsomagban folytassuk a munkát.

Míg néhány grafikai program a saját fájlkiterjesztésein kívül csak néhány egyéb kiterjesztést támogat, a CorelDraw Graphic Suite 2021 több mint 100 különböző fájlkiterjesztést képes megnyitni és kezelni.

CorelDraw Graphics az oktatásban

A CorelDraw programcsomagba beépítve találunk nagyon sok hasznos oktatóanyagot akár együtt tanuláshoz, akár egyedüli szárnypróbálgatásokhoz.

A programcsomag felhőn keresztül kommunikál, így a gyerekek és a tanárok könnyen hozzáférhetnek a munkákhoz.

Élő megjegyzéseket fűzhetünk egy-egy alkotáshoz. Így akár tanteremben, akár digitálisan tanulnak a gyerekek, egy-egy munkát megnyitva egyszerre szólhatnak hozzá, adhatnak építő kritikát egymásnak.

Más programokhoz képest a CorelDraw Graphics Suite 2021 egyik nagy előnye az ára. Míg más profi programok magas árakon érhetőek el, a CorelDraw igazán pénztárcabarát, ezzel pedig kivételes előnyre tehet szert az oktatásban.

Láthatjuk, hogy manapság egy olyan professzionális programcsomag ismerete, mint a CorelDraw Graphics Suite 2021, komoly előnyhöz juttathatja a fiatalokat. Ezzel pedig kár lenne nem élni, hiszen erős oktatócsomaggal rendelkezik, viszont az ára igen előnyös.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »