Próbálják menteni, ami menthetõ: az USR újabb szenátusi plenárist kér

Csütörtökre újabb szenátusi plenáris ülés összehívását kéri az USR PLUS. Az ülés egyedüli napirendi pontja a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezés lenne – derül ki a politikai választási szövetség közleményéből.

Hírdetés

„A mai, PSD és PNL által irányított szenátusi bohóckodás után az USR PLUS szövetség azt kéri a két pártelnöktől, Marcel Ciolacutól és Ludovic Orbantól, hogy sürgősen hívja össze a szenátus házbizottságát, amely rendelje el, hogy csütörtökön újabb plenáris ülést tartsanak, kizárólag a Büntetőügyesek nélküli közéletet polgári kezdeményezés megszavazása végett” – olvasható az USR PLUS állásfoglalásában.

A politikai szövetség szerint ez az egyetlen módja, hogy a PSD és a PNL vezetői bebizonyítsák: valóban meg akarják reformálni a politikai osztályt azáltal, hogy kiiktatják a büntetőügyeseket a köztisztségekből.

Mint azt megírtuk, kvórumhiány miatt elmaradt a szerdai szenátusi ülés, amit végül nem online hívtak össze. Az RMDSZ tiltakozott amiatt, hogy világjárvány idején fizikai jelenléttel hívták össze a plénumot, és azzal vádolta a többséget, hogy ki akarják rekeszteni a szövetséget a törvényhozásból. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »