Pro Musica Nostra – a kamarazene hangja rezgi be a tallósi vízimalom terét

Pro Musica Nostra – a kamarazene hangja rezgi be a tallósi vízimalom terét

Pánsíp és cimbalom gálával érkezik a Pro Musica Nostra a tallósi Matica vízimalomnál megrendezésre kerülő szabadtéri koncertre. A rendezvény védnöke Nagyszombat megye.  A helyszín fenntartója a Galántai Honismereti Múzeum.

A tallósi vízimalom egyedi építménye a közelmúltban esett át teljes körű felújításon. A felújítás során az egész malmot elszedték a helyéről, a Kis-Duna vizébe új cölöpök kerültek, az építményt pedig szakszerűen felújították.

A vízimalom melletti mólón június 14-én este hat órától egy különleges, eddig nem megszokott rendezvényre kerül sor – szabadtéri komolyzenei koncert lesz a Kis-Duna partján.

Hírdetés

A Pro Musica Nostra rendezvényei már zajlanak Nagyszombat megyében, a tallósi az egyetlen magyar illetőségű, valamint kültéri helyszín. Liselotte Rokyta, holland származású művésznő pánsíp előadással, Jan Rokyta, szlovák zeneművész cimbalomjátékkal készül a vízimalom mellett eltöltött péntek estét harmonikus zenei hangulatba varázsolni.

Jegyek az előadásra a Galántai Honismeret Múzeumban, a Tiketportalon és a helyszínen is kaphatók majd. A jegyár egységesen 10 euró, nyugdíjasok számára 8 euró – tudtuk meg Pukkai Judittól, a múzeum sajtóreferensétől. A rendezvény ünnepélyes, hivatalos dress code-ja nincs, de fel kell készülni a Kis-Duna parti időjárásra. 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »