Prigozsin a zsoldosoknak: A Sztálingrádért folytatott csata Szoledarhoz képest könnyű volt

Prigozsin a zsoldosoknak: A Sztálingrádért folytatott csata Szoledarhoz képest könnyű volt

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-csoport vezetője figyelmeztette a toborzott zsoldosokat, hogy brutálisak lesznek a harcok, amelyekbe hamarosan belekezdenek a kelet-ukrajnai Szoledar városában. Erről a Sky News brit televíziós portál számolt be hétfőn.

A Wagner-csoport katonái heves harcokat folytattak az ukrán sóbányaváros felett, Oroszország pedig azt állítja, csapatai már elfoglalták Szoledart. Ukrajna azonban kitart amellett, hogy a városért folytatott harcok, amelyek során mindkét fél súlyos veszteségeket szenvedett, folytatódnak.

A legfrissebb kiszivárgott videóban Prigozsin azt mondja a toborzott harcosoknak, hogy a sztálingrádi csata csak “pihenés” volt Szoledarhoz képest.

Hírdetés

A szovjet Vörös Hadsereg által a náci Németország hadseregére mért sztálingrádi vereség 1943 februárjában fordulópontot jelentett a második világháború folyamán. Ez volt a második világháború legvéresebb csatája, és a háborúk történetének egyik legvéresebb csatája – becslések szerint kétmillió ember vesztette életét.

A kisváros, Szoledar elfoglalása javítaná az orosz csapatok helyzetét a közeli Bahmut közlekedési csomópont felé haladva, amelyet Moszkva több mint öt hónapja próbál elfoglalni – áll az AFP korábbi jelentésében.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »