Precedens?

„Izland érdekeit jobban szolgálja, ha kívül marad az Európai Unión” – mondta bele a kamerákba Gunnar Bragi Sveinsson izlandi külügyminiszter, majd nem sokkal később értesítette az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Lettországot és az Európai Bizottságot, hogy országa visszavonja az európai uniós csatlakozásra vonatkozó kérelmét.

És kész.

Izland ezzel egycsapásra megválaszolta azt az évek óta húzódó kérdést, miszerint az EU képes-e megoldani a globalisták gátlástalansága miatt gazdasági válságba csúszott ország problémáit. A vikingek egyértelmű választ adtak, miután rájöttek arra, hogy önmagunkon kívül lényegében senkinek nem áll érdekében megoldani gondjaikat, pláne nem annak a szervezetnek, aminek a legnagyobb szekértolói pont azok, akiknek a kis sziget egyébként minden gazdasági baját köszönheti.

Izland 2008-ban a bankárok kapzsisága miatt csődbe ment. A bankrendszer összeomlott, az izlandi korona pedig elveszítette értékének majdnem a felét. Az akkor regnáló baloldali kormány a válságból való kivezető utat az EU-hoz való csatlakozáson keresztül vélte felfedezni, de a 2013-ban hatalomra jutó centrista Haladó Párt és a jobboldali Függetlenségi Párt vezetői már az első megnyilatkozásaik során jelezték, hogy fel fogják függeszteni a Brüsszellel folytatott tárgyalásokat.

Hírdetés

A korábbi tervek mára valósággá váltak. Izland most már biztosan nem lesz az EU tagja, mert az ország vezetői felismerték, hogy az nem szolgálja az izlandi emberek érdekeit.

Persze most sokan mondhatnák, hogy mégis mit számít ez?

Izland EU-tagság nélkül is része a schengeni övezetnek és az Európai Gazdasági Térségnek (EGT) is, arról már nem is beszélve, hogy az ország a maga cirka 300 ezer lakosával se gazdasági, se katonai jelentőséggel nem bír.

Ez valóban így van, de ettől függetlenül azt gondolom, mégis jelentős lépés történt. Izland ugyanis innentől akár követendő példa is lehet arra, hogy miként lehet ellentmondani a globalista törekvéseknek, hogy miként tudja egy ország a saját útját járni, hogy miként tud egy ország a saját érdekeit a legjobban képviselve, ellavírozni a világ dolgait befolyásoló érdekcsoportok között.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »