Prágai migrációellenes tüntetés: Európa öngyilkossága számunkra nem lehet példa

Prágai migrációellenes tüntetés: Európa öngyilkossága számunkra nem lehet példa

Csehországban szerdán állami ünnep volt, Csehszlovákia 1918-as megalakulásának évfordulója. Ezen a napon migrációellenes tüntetéseket tartottak több cseh nagyvárosban szerda délután, az Iszlámellenes Blokk nevű civil mozgalom által szervezett megmozdulások rendbontások nélkül értek véget. 

A legtöbben – mintegy 1500-2000 ember – a dél-morvaországi Brünnben gyűltek össze. A prágai demonstráción az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) németországi menekült-, bevándorló- és iszlámellenes mozgalom képviselői is megjelentek.

„Rendezvényeinkkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra a veszélyre, amelyet az iszlám vallású menekültek hulláma jelent Európa számára”

Hírdetés

– mondta David Stepán, az Iszlámellenes Blokk szóvivője újságíróknak.

„Rendkívül fontos most az európai hazafiak összefogása, mert a veszélynek csak együttes erővel tudunk ellenállni. Erősek vagyunk, és közösen sikeresek is leszünk”

– jelentette ki Lutz Bachmann, a Pegida egyik vezetője Prágában mintegy 500-600 ember előtt.

A migrációellenes tüntetők, illetve a migrációt támogató tüntetők kisebb csoportjának összecsapását Prága belvárosában a rendőrök megakadályozták. Néhány tüntetésen – például Liberecben vagy Brünnben – a résztvevők azt is követelték, hogy Csehország lépjen ki az Európai Unióból, mert az szerintük saját vesztébe rohan.

Európa öngyilkossága nem lehet példa számunkra

– hirdették több városban a tüntetők transzparensei.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »