Prága utcáin randalíroztak a Makkabi Haifa szurkolói – néhányukat letartóztatta a cseh rendőrség

Prága utcáin randalíroztak a Makkabi Haifa szurkolói – néhányukat letartóztatta a cseh rendőrség

Tegnap este az izraeli Makkabi Haifa a Slavia Prágával játszott a cseh fővárosban. A Prágába érkezett izraeli szurkolók a mérkőzés előtt az utcákon randalíroztak, összecsaptak a cseh rendőrökkel. Többeket előállítottak. Az izraeli csapat két héttel ezelőtt Haifában 1:0-ra legyőzte a Slaviát, de tegnap este 1:0-ra kikapott a cseh bajnokcsapattól – írja a Jedi’ot Áháronot.

Az izraeli Makkabi Haifa labdarúgócsapata az UEFA Európa Konferencia Liga mérkőzéseinek keretében tegnap este a Slavia Prágával játszott a cseh fővárosban. Három nappal ezelőtt az izraeli sajtó, köztük a walla.co.il hírportál azon örömködött, hogy a közelgő lengyel-magyar mérkőzésen az UEFA döntése értelmében a lelátón, Varsóban nem lehetnek jelen a magyar szurkolók, miután a Wembley-beli angol-magyar mérkőzésen „rátámadtak az angol rendőrökre, s mint korábban, ott is rasszista szólamokat skandáltak”. Mit ad Isten, a tegnap esti Slavia Prága-Makkabi Haifa mérkőzés előtti órákban az izraeli csapat szurkolói randalíroztak Prága utcáin.

Hírdetés

Az izraeli bajnokcsapot több ezer szurkolója kísérte el kedvenceit a cseh fővárosba a csütörtök esti mérkőzésre. A Makkabi két héttel ezelőtt Haifában 1:0-ra győzött a Slavia ellen, de tegnap ugyan ilyen arányban kikapott a cseh bajnokcsapattól. A mérkőzés előtt Prága utcáin a Makkabi szurkolói összecsaptak a rendőrséggel, miután nem voltak hajlandók betartani a rendőrök utasításait. A Jedi’ot Áháronot című lap úgy tudja, hogy több izraeli szurkolót őrizetbe vettek a cseh rendőrök. A letartóztatottakat csak azután engedték el, miután kifizették a rendbontásért rájuk kirótt összeget.

A prágai rendőrség kezdetben engedélyezte a mérkőzés helyszínére tartó Makkabi-szurkolóknak az utcai vonulást, de a rendőrök felléptek velük szemben, amikor az izraeliek elkezdtek pirotechnikai eszközöket hajigálni. Az izraeli szurkolók állítása szerint a rendőrök túlzott erővel és nagyon agresszíven léptek föl ellenük, mire dulakodás kezdődött. A rendőrség az említett incidens miatt tegnap 16 órakor megállította a vonulást, s a szurkolókat nem engedte továbbhaladni. Közben a cseh szurkolók is megjelentek a helyszínen, de a rendőrök sorfallal akadályozták meg a két tábor összecsapását.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »