Pozsonyban is gördülékenyen halad a tesztelés

Pozsonyban is gördülékenyen halad a tesztelés

Pozsonyban is rendben zajlik az országos koronavírus-szűrés. A legtöbb helyen a mintavételre alig kell várni, legfeljebb a tesztek kiértékelése vesz igénybe több időt. Akik azonban előre regisztráltak, azoknak ezzel sem kellett törődniük, hiszen elektronikusan kapják meg a teszteredményüket.

A fővárosban 290 mintavételi pontot állítottak fel, amelyeket iskolákban, kultúrházakban, hivatalokban és sportközpontokban rendeztek be. A mintavételi pontok egy részét a városi tömegközlekedés buszaiból alakították ki, és a hétvégén kívül még hétfőn és kedden is nyitva tartanak. Néhány tesztállomást az autósok számára, ún. drive-through üzemmódban működtetnek.

A főváros a https://covid.bratislava.sk oldalon egy önálló tájékoztató honlapot hozott létre, ahol a tesztállomások pontos helyét térképen is ábrázolják, de az egyes mintavételi pontok leterheltségét, vagyis a várható várakozási időt is igyekeznek feltüntetni. Ezen a honlapon előzetesen regisztrálni is lehet. A rendszer egy időpontot rendel az érintettekhez, amit SMS-ben is elküldenek. A mintavétel eredményéről ugyancsak emailben és SMS-ben tájékoztatják az érintetteket, nem kell a helyszínen megvárniuk a teszt kiértékelését.

Szombaton délután 16:15-kor még nem állt rendelkezésre információ arról, hogy a fővárosban elvégzett tesztek milyen arányban lettek pozitívak.

Pozsony Óvárosban is több mint egy tucat mintavételi pont működött. A Vazov utcai helyszínen szolgálatot telesítő rendőr kérdésünkre 14:30-kor elmondta, egyáltalán nincs sor, a tesztelni érkezőktől azonnal leveszik a mintát.

Vazov utca

Hírdetés

Néhány utcával odébb, a Mýtna utcai poliklinikánál 10 percet kellett sorban állni, hogy a mintavétel előtt.
Mytna

Ahogy az országos tesztelés őszi fordulói során, a fővárosi Szabadság téren is több mintavételi pontot állítottak fel, de ezúttal nem konténerekből, hanem a városi tömegközlekedés buszaiból alakították ki azokat.
Szabadság tér

A fővárosi Rázus rakparton csak az eredményért kellett párt percet várakozni.
Razus rakpart
 

Pozsony óvárosában, a Hviezdoslav téren is autóbuszokból kialakított mintavételi pontok működnek. A helyszínen szolgálatot teljesítő katona elmondta, elsősorban az előzetes regisztrációval rendelkező, időpontra érkező személyeket tesztelik, de regisztráció nélkül is sorba lehet állni. A regisztráltakat természetesen előreveszik. A délutáni órákban a sorban csak 4-5 ember állt.
Hviezdoslav tér

A Šafárik téren ugyancsak autóbuszokban teszteltek, aki a helyszínre érkezett, azonnal mehetett a mintavételi pontra, sor nem volt.
Safarik tér

Hasonló volt a helyzet az óvárosi Medikus kert mellett felállított tesztponton. Az érkezőknek ugyan nem kellett a várakozniuk a mintavételre, az teszt kiértékelése azonban 20 percig is eltart, ezért itt sorban állás alakult ki.
Medikus kert
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »