Pozsony búcsúzik a szögletes trolibuszoktól

Pozsony búcsúzik a szögletes trolibuszoktól

Vasárnap jelképesen is elbúcsúznak a szögletes trolibuszok Pozsonyban egy búcsújárattal.  

A szögletes trolibuszok Pozsony egyik jellegzetességévé váltak az évek során, de az idő múlik és ez a jó öreg trolikat sem kerülte el.

A Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat (DPB) honlapján ismertette, hogy vasárnap délelőtt 10 órától délután 16 óráig a 212-es útvonalán egy külön búcsújárattal emlékeznek a nyugdíjba vonuló szögletes trolibuszokra.

Hírdetés

Martin Rybanský, a DPB igazgatója az esemény kapcsán felidézte: mindannyian emlékezhetünk még a trolibusz elektromos motorjának jellegzetes hangjára, arra amikor az felbődült a trolibusz elindulásakor, vagy amikor fékezett. Az igazgató rámutatott: ebből holnaptól már csak emlék marad, mert már üzembe is helyezték a régieket felváltó új, csuklós trolibuszokat.

A vasárnapi búcsújárat a 212-es troli eredeti útvonalán közlekedik, egészen a Tipos arénáig.  Ebben az időben csak ezek a régi szögletes trolibuszok közlekedhetnek azon a szakaszon. A járat kiinduló állomásán délután három óráig ingyenes szórólapokat, illetve régi emlékjegyeket is elvihetnek az utasok.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »