Pozitívan negatív! Így zajlott a COVID-19 tesztelés a Körképnél!

Pozitívan negatív! Így zajlott a COVID-19 tesztelés a Körképnél!

Nyitókép: Körkép.sk

Reggel 06.45 körül érkezünk a szlovák főváros Rózsavölgy (Ružinov) városrészének egyik mintavételi pontjára. A Kvačalova utcai alapiskolában négy mintavételi helyszínt alakitottak ki. Kettőt az épületben, kettőt kint az udvaron.

Az utcán fegyelmezett sorokban mintegy százan várakoznak, a katonaság, rendőrség, iskolaigazgató láthatóan ura a helyzetnek. Helyi elégedetlenkedők természetesen vannak és hangot is adnak nemtetszésüknek. Nem értenek egyet ugyanis azzal, hogy az iskola alkalmazottait (összesen mintegy 20-30 embert, ami amúgy sem befolyásolja érdemben a várakozást), előre veszik.

A többség azonban megértően várakozik a szemerkélő esőben. Míg mi is várjuk a sorunkat, megtudjuk, hogy a négy helyszínből egyelőre csak három van készen, de a negyediken is gőzerővel dolgoznak. 07.15-kor, amikor megnyílik a kapu, már teljes felkészültség várja a lakosságot.

Mi az első fél órában be is kerülünk. A kapunál alázatos rendőr irányítja a haladást, bent az udvaron katonák és maga a határozott iskolaigazgatónő tartja kézben a dolgokat.

Gyors terepfelmérés, és elégedetten konstatálhatjuk, hogy valóban rendben vannak a dolgok. Gördülékenyen, fennakadás mentesen zajlik a tesztelés, mi több, még egy gyönyörű szivárvány látványa is besegít.

Hírdetés

Orrkifújás, kézfertőtlenítés, majd az önkéntesek, két kedves, fiatal lány felveszik az adatainkat és sorszámot kapunk. Innentől kezdve alig öt perc, míg az egész lezajlik:

Egy orvosprofesszor törletet vesz, a mellette álló másik egészségügyis már az antigén tesztet kezeli. Két percen belül már a sátorban álló harmadik személy szólít a sorszámunk alapján, melynek hátuljára rá van írva az eredmény. Ezzel megyünk át a következő sátorhoz, ahol kiállítják az igazolást: NEGATÍV.

Az egész várakozással együtt alig egy órát vett igénybe és minden flottul, szervezetten, fegyelmezetten, ügyesen zajlik.

A tapasztalatunk, hogy az, hogy adott helyen hogy megy a tesztelés, szinte kizárólag az embereken múlik. Szervezőkön és a lakosságon egyaránt. Legyünk türelmesek, a kevésbé fegyelmezettek is próbáljanak erőt venni magukon erre az időre és ha csak lehet,   köszönjük meg a tesztelésben részt vevő perszonált,

És főleg, mejetek el ti is tesztre!

Király Zsolt

U.I. Köszönjük a rózsavölgyi önkormányzat felkészültségét és a korrekt, profi teljesítményt.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »