Potápi: megjelent a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei pályázati felhívása

Potápi: megjelent a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei pályázati felhívása

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának idei pályázati felhívása a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre külhoni magyar jogászhallgatók jelentkezését várják – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: a pályázat célja a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése. Hangsúlyozta: „Kiemelten fontos, hogy a határon túli magyar közösségek minél több jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam jogrendjét és szaknyelvét egyaránt ismerő fiatal jogásszal rendelkezzenek”

Potápi Árpád János ismertette: idén 30 kiemelten tehetséges jogászhallgatót tudnak támogatni: Erdélyből 10, Felvidékről 7, Vajdaságból 6, Kárpátaljáról 3, Horvátországból 1, Muravidékről 1, a diaszpórából pedig 2 diákot.

Hírdetés

Az ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában a 2021/2022-es tanévben magán vagy állami felsőoktatási intézményben jogászképzésben vesznek részt nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és legalább két sikeresen lezárt tanulmányi félévet igazolni tudnak.

A pályázatra 2021. április 1-től április 30-ig lehet jelentkezni.

A felhívás a www.bgazrt.hu és a www.kulhonimagyarok.hu oldalakon érhető el.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »