Potápi Árpád János: a vajdasági magyarok szorgalmuknak köszönhetően tudtak kiemelkedni nehéz helyzetükből

Potápi Árpád János: a vajdasági magyarok szorgalmuknak köszönhetően tudtak kiemelkedni nehéz helyzetükből

A vajdasági magyarok szorgalmuknak köszönhetően tudtak kiemelkedni nehéz helyzetükből és példát mutatni a többi nemzetrésznek – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Palicsfürdőn, a vajdasági magyar vállalkozói közösség kiemelt rendezvényén, a Connect&Grow szakmai konferencián.

Az államtitkár az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta: ezelőtt 30 évvel rendkívül nehéz helyzetben volt a vajdasági magyarság, hiszen az egész ország politikai, gazdasági, társadalmi és morális válságban volt. “Ebből kellett kiutat keresni, ebből tudtak kiemelkedni, és ma példát mutatni a többi nemzetrésznek” – fogalmazott Potápi Árpád János.

Palicsfürdõ, 2023. szeptember 7.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára beszédet mond a vajdasági magyar vállalkozói közösség kiemelt rendezvényén, a Connect&Grow szakmai konferencián Palicsfürdõn 2023. szeptember 7-én.
MTI/Molnár Edvárd

Kiemelte: azzal, hogy a vajdasági magyarok összefogtak, és mindent megtettek annak érdekében, hogy az elképzeléseikkel, a munkájukkal és a szorgalmukkal a nehéz helyzetből kijussanak, az ott megszületett ötletekből gyakorlatilag Kárpát-medencei szinten sikerült programokat létrehozni. Ez így volt a kettős állampolgárság kérdésében, de így volt a gazdaságfejlesztés esetében is – mutatott rá. “Nekünk ma nem csak az a feladatunk és célunk, hogy pályázatokat írjunk ki, elbíráljunk azokat, és így közvetlen módon segítsük az ott élő magyarok megélhetését, hanem az is a célunk, hogy hálózatokat hozzunk létre, és ezeket a hálózatokat megpróbáljuk életben tartani, illetve segíteni nekik” – mondta.

Hírdetés

Azok az emberek, akik részt vettek a konferencián, nem csak azért voltak ott, mert vállalkozók, hanem elsősorban azért, mert magyarok. És a magyarságukon keresztül kapják meg azt a többletet, ami a vállalkozásukhoz is kell, hogy sikeres legyen – magyarázta az államtitkár. Úgy vélte: a Kárpát-medencében a magyar vállalkozó olyan helyzeti előnyben van a többiekkel szemben, amit tudni kell kihasználni. “Hiszen a közös nyelv, a közös kultúra pluszt ad ezeknek az embereknek. Amikor megbecsüljük a magyarságunkat, akkor gyakorlatilag pluszt adunk a vállalkozásunknak is” – hangsúlyozta.

Reményét fejezte ki, hogy a Vajdaságban első alkalommal indult szakmai konferenciát minél több helyre el tudják majd juttatni a Kárpát-medencében. Véleménye szerint a vállalkozók nemcsak jó előadásokat hallgathatnak, hanem a találkozásoknak hozama is van, hisz nem csak beszélgetnek egymással, hanem üzleteket is kötnek – húzta alá Potápi Árpád János.

A Connect&Grow konferencia a Vajdasági Gazdaságfejlesztési Program és a Vajdasági Mentorprogram segítségével felépített vállalkozói közösség fejlődésének következő lépése. A kétnapos rendezvényt, amelyen vajdasági vállalkozók vesznek részt, a Prosperitati Alapítvány és a Vajdasági Magyar Vállalkozók (VMV) egyesülete szervezi.

MTI

The post Potápi Árpád János: a vajdasági magyarok szorgalmuknak köszönhetően tudtak kiemelkedni nehéz helyzetükből appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »