Potápi: A Pannon RTV a kárpát-medencei magyar médiahálózat egyik alappillére

Potápi: A Pannon RTV a kárpát-medencei magyar médiahálózat egyik alappillére

A kárpát-medencei magyar médiatér és annak részeként a Pannon RTV helyzetéről is egyeztetett Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Bodzsoni István az intézmény igazgatója szerdán Budapesten.

Az elmúlt években nagyon sokat tettünk azért, hogy egységes Kárpát-Medencéről, egységes nemzetről tudjunk beszélni – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A politikus elmondta, hogy a nemzetegyesítés egy sikeres vállalás, amelynek a kárpát-medencei magyar médiahálózat összekapcsolása is fontos része. Kiemelte, hogy ennek alappillére a Pannon RTV. Szavai szerint voltak és vannak olyan, az össz magyarságot is érintő problémák, amelyről nem szerezhettünk volna tudomást a médiaház munkája nélkül. Méltatta a migrációs nyomás során végzett tevékenységet. Szavai szerint a szabadkaiak sokszor sokkal többet vállalnak mint ami egy vidéki médiaközpont feladata lenne. Közös érdekünk, hogy ez megmaradjon – hangsúlyozta az államtitkár.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Ez nem csak egy médiaközpont. Ez gyakorlatilag a szabadkai és a vajdasági magyarságnak egyfajta kulturális, gazdasági központja is. Oda kell figyelni az itt zajló eseményekre. Minden szempontból benne van a magyarság vérkeringésében ez az épület is, meg nyilván az ott dolgozók munkája.”

The post Potápi: A Pannon RTV a kárpát-medencei magyar médiahálózat egyik alappillére appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »