Porván megismételhetik a szavazást

Porván megismételhetik a szavazást

„Beadtunk pár kifogást azokon a helyeken, ahol fura volt az eredmény. Az első meg is jött és nyertünk, most még fellebbezünk, és ha azt is nyerjük, akkor ebben a szavazókörben újra meg kell tartani a szavazást”

– írta a párt a közösségi médiában.

A nyilvánosságra hozott határozatból kitűnik, hogy a nemzetiségi lista/pártlista szavazólap keverése és az emiatt keletkező sok érvénytelen szavazat volt a probléma a Porva 001. szavazókörben.

Hírdetés

Az Index azt írja, ha a szavazókörben valóban meg kell majd ismételni a szavazást, akkor az egyben azt is jelentené, hogy a töredékszavazatok változása miatt nem lehet eredményt hirdetni az országos listákról, így a procedúra lezárulásáig nem alakulhat meg az új parlament.

Hozzátehetjük, hogy amennyiben a többi politikai párt, várhatóan több száz kifogása is helyt kap, akkor jócskán elhúzódhat az új törvényhozás megalakulása.

A Jobbik már vizsgálja a választási jegyzőkönyveket

A Jobbik országos választmányának és országos elnökségének döntése értelmében, a párt vezetése és képviselőjelöltjei részt vesznek szombaton a kormányváltásért szerveződő tüntetésen.”Percről percre egyre több olyan eset lát napvilágot, melyek megerősítik, hogy országos méretű választási csalás történt, melyet a Fidesz-KDNP koordinált”- fogalmaztak a közleményükben.A Jobbik kéri tagjait és szimpatizánsait, hogy csatlakozzanak a tüntetéshez.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »