Portugálnak kóla, franciának sör – újabb labdarúgónak akadt gondja az Eb szponzorával

Portugálnak kóla, franciának sör – újabb labdarúgónak akadt gondja az Eb szponzorával

Újabb labdarúgónak akadt gondja egy hivatalos szponzor termékével a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A francia válogatott alapembere, a Manchester United színeiben futballozó Paul Pogba a tegnapi Németország elleni csoportmérkőzést megelőző sajtótájékoztatón távolított el elegáns mozdulattal maga elől egy Heineken sörösüveget – számolt be róla az angol DailyMail, idézi a Hirado.

Mint az később kiderült, Pogba a vallása miatt cselekedett így, hiszen pár éve muzulmánként éli mindennapjait,

ezért az alkohol számára haram, azaz arab nyelven tiltott dolog.

Hírdetés

A 28 éves középpályás a sajtótájékoztatót követően elmondta, hogy sokkal nagyobb lelki békére lelt, amióta az iszlámra tért:

„A muzulmánok nem isznak alkoholt. Eredetileg nem születtem muszlimnak, még ha édesanyám az is volt. Én úgy nőttem fel, hogy mindenkit tiszteltem, megpróbáltam belelátni magam mások helyzetébe, ezáltal pedig megérteni őket. Rengeteg muszlim barátom van, úgy éreztem, nekem is át kell térnem. Egyszer imádkoztam velük és valami megváltozott, nagyon jól éreztem magam. Az iszlám valójában nem az a kép, amit mindenki lát, nem egyenlő a terrorizmussal. Milliók életét segíti.”

Azt még egyelőre nem tudni, hogy a Heineken reagál-e arra, hogy Pogba eltávolította termékét az asztalról.

Mint ismert, hétfőn a portugál-magyar mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo észrevette, hogy két kólásüveg van előtte, amiket gyorsan eltüntetett maga elől, majd magához vett egy vizes flakont, és azt üzente a jelenlévőknek, hogy „igyatok inkább vizet!”.

A klasszis lépésére reagálva a Coca-Cola csupán annyit mondott: „Mindenkinek joga van az italpreferenciáihoz.”


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »