Portik: nem csak az Aranykéz utcai akcióra, a székházrobbantásokra is Pintér adott utasítást

Portik: nem csak az Aranykéz utcai akcióra, a székházrobbantásokra is Pintér adott utasítást

Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás keddi tárgyalásán ismét nekiment Pintér Sándornak, akiről ezúttal azt állította, hogy Boros megölése mellett ő adott utasítást az 1998-as választások előtti székházrobbantásokra is. Emellett elhangzott, hogy Óriás Tamás likvidálni akarta Vizoviczki Lászlót, valamint a kecskeméti maffiaper későbbi sértettjét, Portik egykori katonáját, Turi Tibort is.

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott az Aranykéz utcai robbantás pere a Fővárosi Törvényszéken. Vallomást tett a néhai Boros Tamás nővére, egykori testőrei, valamint a Fenyő-perben egyszer már meghallgatott Sas László is. De a tárgyaláson megszólalt az a férfi is, aki a robbantás utáni pillanatokban a rendőrök szerint látta Rohácot, amint elhagyja a helyszínt. Boros nővére elmondta, tudomása szerint testvére és Portik ellenségek voltak, kölcsönösen fenyegették is egymást. A rossz viszonyt az áldozat állítólag azzal magyarázta, hogy Portik rá akarta tenni a kezét azokra balatoni érdekeltségeire, amiket még az 1997-ben „eltűnt”, majd egy budai garázsban bebetonozva megtalált Szlávy Bulcsútól vett át.

Hírdetés

Doszpot jót mosolygott Boros halálán

Berkesné Boros Anna hozzátette azt is, hogy tudta, hogy öccsének sok ellensége volt még Portikon kívül, és hogy Boros attól félt, meg fogják ölni. Szerinte Óriás Tamás szeretett volna kiszállni az olajüzletből, de már nem volt rá módja. Nővére kiemelte, az Aranykéz utcai áldozat beszélt neki a vád szerint az őt később likvidáló Jozef Rohácról, akire fivére szintén riválisként tekintett. A szlovák férfi persze tagadta mindezt, mivel „Rohác néven akkoriban még Portik sem ismerte”. A tanú megemlítette, hogy megdöbbent, amikor a merénylet helyszínén meglátta az oda kiérkező, majd a későbbi nyomozást vezető életvédelmis „sztárzsarut”, ugyanis az alezredes mosolygott az ott látottakon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »