Porn

Porn

Nem könnyű feladat egy hívőnek a pornóról írni, hiszen könnyen a vallás megszokott és bejáratott gondolati ösvényein találhatja magát. Bátorság kell szembenézni azzal, mit is jelent a online szex ma egy férfinak. Akár vallásos, akár nem.

Függésbe vonhat. Ez tény. De – sokszor nincsen más lehetőség erotikus élményhez jutni. A cölibátusra pedig nagyon kevesen vagyunk alkalmasak.

Persze aki nem hódít meg egy igazi nőt, az nem is férfi… tartja a közvélekedés. Azonban lehengerlőnek és viccesnek lenni nem mindenki adottsága. Tisztelet annak, aki képes meghódítani egy nőt – nem, nem feltétlenül a szívét, igenis ösztönlények ők is, nagyon is sokszor. Mint mi, férfiak. (Csak hát valamiért a köztudatban az van, hogy egy nő vágya tiszta és szép, egy férfié pedig mocskos és közönséges.)

Egy olyan korban, amikor rengeteg jelzést kapunk arról, hogy mire képes a szabados férfi szexualitás (ld. pl. az évekkel ezelőtti gólya tábori esetet), amikor plakátok harsogják a képünkbe, hogy a “nem” az “nem”, amikor feminista videón láthatjuk, hogy milyen követendő példa lenne nekünk az idomított kutya aki kushad, ha a nő gazdi ráparancsol… amikor nincs arra sok jelzés, hogy igenis a normális férfias közeledésnek, bóknak örülnek a nők, hogy igenlik a férfiak társaságát és nem ellenségnek tekintik – akkor nehéz ilyen társadalmi nyomás ellenében férfias férfinak maradni. Mármint kezdeményezőnek, bátornak, főleg mert a legtöbbünk nemcsak egy éjszakára szeretne partnert, és az sokszor látszik, hogy a legjobb csajozóművészek sem feltétlenül jók a partnerek megtartásában. Már ha meg akarják őket egyáltalán tartani. Szóval van, amiért nem biztos, hogy hozzájuk érdemes fordulni.

Még bonyolultabb azonban a történet. Mert van, aki tartós kapcsolatban él, de… már nincs meg a szikra, vagy van, de nem elégszer. Esetleg már idősebbek és szegény feleség nem tudja azt a formát hozni, amire a férje libidója vágyik. A pornó pedig érdekes, változatos és minden korosztály szerepel benne. Sok férfi szenved a házasságon belüli hútlenség ilyen formájától, mert bizony van lelkiismeretük és szívük és érzik, hogy a feleségüket – és magukat is – lopják meg intim élményektől. Az amúgy is kevés intimitást mégjobban megvámolja náluk a pornó.

Hírdetés

Még nincs véghe a “vádiratnak” a pornó ellen. Sajnos. Mert az erekció és a libidó gyengülését is magával hozhatja rendszeres használata. Szexológusok foglalkoznak egyre többen ezzel, és hosszadalmas és drága terápiára készülhet, aki oda jut, hogy merevedése már csak több órás pornónézéstől van, és élő partnerrel alig képes szexuális együttléttre.

Tehát a pornó úgy rossz, ahogyan van? Irtandó és üldözendő?

Nos, vannak egyedülállók és “nerd”-ek is, akik éppen nem tudnak erotikus álmaikhoz leakasztani egy megfelelő hölgyismerőst. Tény, hogy ilyenkor segít a pornó. Feltöltődni, kikapcsolni, örömet áténi is alkalmas – ha mértékkel űzzük. Szerintem nagyon nehéz feladat a mértéket megtalálni, és pláne begyakorolni, de spirituális módszerekkel ez segíthető. Ima, böjt, meditáció, akár csak egyszerű légzésfigyeléssel is. A tudomány már bebizonyította, hogy a lassított légzés és a szívritmusra figyelés, illetve egyszerű relaxációs és meditációs gyakorlatok enyhítik hosszú távon a túlságosan működő libidó szorítását.

Végül úgy tűnhet, nem sok jót tudtam írni a pornóról, holott Isten látja a lelkemet, akartam.

Az biztos, hogy egyvalamiben nagyon jó: könnyen elérhető ingyenes és intenzív élvezetforráshoz juttatja a férfiakat, (sőt, nőket is, van ismerős hölgy, aki egy időben nagy fogyasztó volt) főleg ha nem függnek rá és mértéket tudnak tartani benne. Intenzitásában akár egy átlagos szex örömét is felülmúlhatja, főleg mert olyan videóra maszturbál a felhasználó, amilyenre akar. Eléggé szabadon ki- és megélheti a vágyait. Ebben erős a pornó, és ezért is olyan népszerű.

Együtt kell élnünk vele, de messze nem mindegy, hogy hogyan.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »