Pontos úti leírással próbálnak Magyarországra szökni a kontinensfoglalók – szervezetten folyik az elárasztás

Egyre nagyobb méretekben dolgoznak az embercsempészek a szerb-magyar-horvát hármashatárnál. A szerbiai települések lakói szerint folyamatosan viszik a taxik az illegális bevándorlókat a határhoz, akik térképpel és pontos úti leírással felszerelkezve próbálnak átszökni Magyarországra.

Továbbra is sok ezren vannak Szerbiában, közülük több százan Zomborban. A vajdasági város lakói már napok óta tüntetnek, mert szerintük elviselhetetlen helyzet alakult ki.

Több mint százan gyűltek össze pénteken este a vajdasági Zomborban, hogy tiltakozzanak a migránsok ellen. Dobokkal és sípokkal vonultak végig az utcákon. Elegük lett ugyanis abból, hogy az illegális bevándorlók szabadon mozognak a városban. Több incidens is történt már. Legutóbb egy 17 éves lányt zaklattak. Az emberek félnek, és attól tartanak, hogy újabb támadás történik.

Hírdetés

A zomboriak azt szeretnék elérni, hogy a migránsok ne hagyhassák el a tábort. Azt mondják addig tiltakoznak, amíg a városvezetés nem teszi meg a szükséges lépéseket. Mobiltelefonokkal és térképekkel próbálnak átjutni a határzáron. Sokan közülük szívesen maradnának Szerbiában, de mivel nem kapnak munkát, Németország az úti cél. Addig próbálkoznak, míg el nem jutnak oda.

A Balkánon jelenleg is mintegy 80 ezer betolakodó vár arra, hogy Nyugat Európába jusson. Csak Szerbiában több mint 6800-an tartózkodnak.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1-en arról beszélt: kettős mércét alkalmaz az Európai Bizottság, amikor kötelezettségszegési eljárást indít a kötelező elosztási mechanizmust vitató Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, az előírtnál kevesebb bevándorlót befogadó országokat azonban nem szankcionálja.

híradó.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »