Ponta: Orbán Viktor jobban tette volna, ha hallgat

Ponta: Orbán Viktor jobban tette volna, ha hallgat

Szombat este Victor Ponta, Románia volt miniszterelnöke is kommentálta Facebookon Orbán Viktor tusványosi előadását, és az abban elhangzottakat. Pontát vélhetően az bosszantotta fel, hogy a magyar miniszterelnök kijelentette, a magyarok megértik, hogy a románok számára ünnep a centenárium, viszont a románoknak azt is meg kell érteniük, hogy a magyaroknak ezen az évfordulón nincs mit ünnepelni.

„A románok számára a nagy egyesülés centenáriuma ünnepi pillanat, a büszkeség és az öröm éve, és Orbán Viktor miniszterelnök jobban tette volna, ha hallgat (ha már nem tudott tiszteletteljesen és udvariasan beszélni róla)” – írta Ponta Facebookon, majd hozzátette, hogy ez a helyzet is egyértelműen megmutatja azt az óriási különbéget, amely az ország 1918-as nemzeti érzelmű vezetői, és a mostani „analfabéta és tolvaj banda között van” – írta Ponta.

Hírdetés

Ponta szerint, ha Romániának most is olyan vezetői lennének, mint 1918-ban, akkor Orbán Viktor nem merné megengedni magának azt, hogy így beszéljen Romániában. Szerinte viszont Orbán azért is mer hasonló kijelentéseket tenni, mert nagyon jól tudja, hogy a bukaresti kollégái modellként tekintenek rá.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »