Pompeo Iránnal hozná kapcsolatba az amerikaiak által létrehozott Al-Kaidát

Pompeo Iránnal hozná kapcsolatba az amerikaiak által létrehozott Al-Kaidát

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter megbízható hírszerzési információkra hivatkozva Iránt azzal vádolta, hogy köze van az Al-Kaida nevű terrorszervezethez – közölte a A Reuters.

A hírügynökség szerint Pompeonak ez az utolsó vádaskodása Iránnal szemben mielőtt a Trump kormányzat megbízatása véget ér és Joe Biden leteszi az elnöki esküt.

Pompeo kijelentése azért is komikus, mivel az Al-Kaida terrorszervezetet maga az Egyesült Államok hozta létre és annak tagjait az amerikai hírszerzés fegyverezte fel 1979 és 1988 között a Szovjetunió elleni afgán háború idején.

Az amerikai külügyminiszter azonban tett még egy lépést hivatali idejének vége előtt. Terrorista szervezetté nyilvánította a jemeni Ansarullah ellenálló mozgalmat, mely már több mint öt éve harcol az Egyesült Államok által is támogatott szaúdi katonai agresszió ellen.

Hírdetés

Az amerikai külügyminisztérium külön kitért a mozgalom néhány fontosabb vezetőjére és terrorista személyekké nyilvánította Abdul Malik Al-Houthi, Abdul Khaleq Badreddine Al-Houthi és Abdallah Yahya Al-Hakim nevű jemeni politikusokat.

A jemeni Ansarullah ellenálló mozgalom 2015-óta harcol a hazája ellen támadó szaúdi katonai koalíció agressziója ellen, melyet az Egyesült Államok és Izrael is támogat. Az amerikai-izraeli-szaúdi mészárlásnak 2015-óta több mint 100 ezer civil áldozata van.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »