Polkorrekt „Tolvajkergetők” alakultak

Polkorrekt „Tolvajkergetők” alakultak

„Kerékpárkommandó” néven alakult civil kerékpáros csoport a Pécsett garázdálkodó bringatolvajok lefülelésére – örvendezik a bama.hu hírportál baranyai kiadása. A „kémfilmbe illő” és „forradalmian újszerű” csoport GPS jeladókkal fog csalikerékpárokat felszerelni, és azzal tervezi lebuktatni a bűnözőket. A „kommandósok” szilárdan leszögezték az újságnak, hogy elhatárolódnak a „szélsőséges akcióiról elhíresült” Tolvajkergetők csoporttól.

A csoport ugyan már idestova két éve megalakult, és több mint egy éve Facebookon is fent vannak, azonban egyetlen tolvajt sem fogtak még el, mert csalikerékpárjuk, hát az nincs. Ellenben szilárdan leszögezték az újságnak, hogy elhatárolódnak a „szélsőséges akcióiról elhíresült” Tolvajkergetők csoporttól. Akik egyébként már több száz elfogáson vannak túl, akcióikról két évadnyi filmsorozat készült, és számos olyan dolgot régesrég megvalósítottak, amelyekkel a Kerékpárkommandó egyelőre csak ötletszinten foglalkozik. Így például egy internetes kerékpárlopás-adatbázist.

Hírdetés

A Kerékpárkommandó egyelőre nem tudott választ adni arra, hogy mit is csinálnának másképp, mint a Tolvajkergetők, és az utóbbiak mitől „szélsőségesek”. A Tolvajkergetők mindenesetre sok sikert kívánnak nekik alternatív módszereikhez.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »