Politikai nyilatkozatot írt alá Magyarország és Burgenland

Politikai nyilatkozatot írt alá Magyarország és Burgenland

Politikai nyilatkozatot írt alá Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök szerdán Budapesten arról, hogy infrastrukturális és kulturális beruházásokban a jövőben is együtt kívánnak működni.

A két politikus az aláírás előtt megbeszélést folytatott a határon átnyúló együttműködésről, szóba kerültek infrastrukturális, egészségügyi és kulturális kérdések is.

Magyar Levente az aláírást követő közös sajtótájékoztatón azt mondta, az öt éve kezdődött együttműködés részeként hat új útkapcsolatot építenek ki és egy vasútvonal villamosítása is megkezdődött, emellett a következő években 3 új autópálya-kapcsolat jön létre Burgenland és Magyarország között.

Az államtitkár kitért arra is, hogy közelednek Burgenland és Magyarország különválásának századik évfordulójához, amelyről felhőtlenül tudnak majd megemlékezni, mert nincsenek nyitott kérdések a múltból.

Hírdetés

Hans Niessl a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a megállapodás lényege a jövőbeni projektek előkészítése, ezek között kiemelte a határon átnyúló infrastrukturális programokat, de – mint mondta – új együttműködési lehetőségeket is megpróbálnak feltárni.

A két ország előtt álló kihívásokat együtt tudják megoldani, és Ausztria uniós elnökségi ciklusában a regionális együttműködésekre helyezi majd a hangsúlyt – hangsúlyozta az osztrák politikus.

MTI

The post Politikai nyilatkozatot írt alá Magyarország és Burgenland appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »