Politico: az idegösszeomlás határán állnak a németek, ha azt hiszik, hogy a számszeríjas pancserpuccsisták meg tudták volna dönteni a demokráciát

Politico: az idegösszeomlás határán állnak a németek, ha azt hiszik, hogy a számszeríjas pancserpuccsisták meg tudták volna dönteni a demokráciát

Számszeríjjal és karddal felfegyverzett nyugdíjas hercegek, operaénekesek és szakácsok törnek a német államrendre? Ironikus kommentárban vesézi ki a Politico a németországi puccsügy bizarr fejleményeit – vette észre a Mandiner.

„A németek az idegösszeomlás szélén állnak” – fogalmaz a Politico.eu-n megjelent kommentárjának címében Matthew Karnitschnig.

A szerző emlékeztet: szerda reggel több ezer német rendőr és kommandós kezdett akcióba szerte Németországba, hogy letartóztasson 25 embert és lefoglaljon néhány fegyvert, amikkel „a hatóságok szerint ördögi összeesküvésben akarták megbuktatni a kormányt és visszaállítani a monarchiát” – áll a Politico cikkében.

Egy nappal később azonban már az látszik,

a történet inkább egy Monty Python-epizódba illene bele.

Az összeesküvők vezére egy 71 éves, hosszú hajú türingiai herceg, XIII. Henrik volt a Reuß dinasztiából, aki vadászkastélyában szervezte az ellenállást.

Konspirátortársai nagyrészt hozzá hasonlóan nyugdíjasok voltak: akadt közöttük AfD-s exképviselőnő, visszavonult kommandós, operaénekes, tetőfedő ács és gourmet szakács is.

E titkos szervezkedők számszeríjakból, kardokból és vadászpuskákból álló arzenált halmoztak föl.

Hát nem egy al-Kaida

– kommentálja a Politico szerzője, aki szerint ez az egész történt leginkább a német nemzet mostani lelkiállapotára mutat rá.

Igaz, Németország nem volt mentes a terrorizmustól, a hetvenes években a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbalos terroristái öltek meg több mint 30 embert, 2000-től kezdve pedig a Nemzeti Szocialista Underground "neonáci" csoportja végzett 9 emberrel. Az viszont a Politico szerzője szerint abszurd, hogy Henrik hercegék meg tudták volna dönteni a nyolcvanmilliós Németország egyébként is összetett, decentralizált szövetségi államrendjét.

Az összeesküvők a gyanú szerint először II. Erzsébet halálának napján terveztek akcióba lépni, csak akkor nem álltak még készen; egyébként pedig az volt a terv, hogy politikai tanácsot hoznak létre,

és Henrik herceg vezetésével átveszik Németország irányítását.

A Politico szerzője arról ír: nem világos, hogy ez a csapat hogyan tudta volna átvenni Németország központi intézményei fölött az uralmat, ugyanakkor a német közmédia a szerdai razziázás miatt megszakította a műsorát, hogy élőben közvetítsen „a német demokrácia halálközeli élményéről”.

Az ARD riportere, Micahel Götschenberg például arra figyelmeztett: „Bárki, aki kineveti ezt, hibát követ el”.

Hírdetés

A Politico kommentárjában végül emlékeztetnek: a Reichsbürgerek mozgalma, amiből a pancserpuccsisták kinőttek, úgy véli, hogy Németország Amerika vazallusa lett.

Henrik herceg, akiknek egyébként orosz barátnője van,

a portál szerint megkereste a berlini orosz nagykövetséget is,

hogy támogatást nyerjen a terveihez – de úgy tűnik, az oroszokat se érdekelte a lehetőség.

Kevésbé meglepő, de a Fidesz neokohnjai is röhejes oprettnek tartják a műsort

A rendszermédiát a razziáról előre értesítették, úgy, hogy a TV-kamerák már készenlétben voltak, és már reggel korán remek képekkel és filmfelvételekkel tudtak szolgálni az operettszerűen megrendezett eseményről. Az összeesküvőkre, akik legfeljebb gyanúsítottak lehetnek, mivel eddig nem emeltek ellenük vádat, a jogállamiság védelme nem vonatkozott – mutat rá hosszú kommentárjában a Neokohn.

Minden nagy lap az agg herceg Reuss képét mutatta címoldalán, amint maszkos talpig felfegyverzett készenléti rendőrök mint valami vadállatot, bilincsbe verve vezetik le háza lépcsőjén, ugyanígy a csoport több tagjának fényképét, teljes nevét és élettörténetét is mindenki megismerhette, aki akarta.
A Die Linke egy képviselője elmondta, hogy „a gyanúsítottak neve előre ismert volt, ugyanígy a lakcímük és a letartóztatások időpontja”, annak érdekében, hogy a tudósítók azonnal a helyszínekről jelentkezhessenek.
Minél több részlet kerül napvilágra, a vádpontok nevetségessége, a gyanúsítottak jogainak semmibevétele, a média gyalázatos szerepe, annál nyilvánvalóbb, hogy itt koncepciós pert készítenek elő.
Milyen puccs az, amelyet egy aggastyánok gyülekezete egyetlen fegyverrel akar végrehajtani?
És milyen hősies csapás az, amelyet 3.000 kommandós, előre megszerkesztett koreográfiával, működő TV-kamerák előtt, előre kiszemelt áldozatok ellen hajt végre? Ez a botrányos eljárásmód azt mutatja, hogy abban az országban, amelynek vezetői szankciókat követelnek más országok ellen, mert azok állítólag nem igazodnak a jogállamisághoz, a jobboldalhoz soroltak számára már nyilvánvalóan nem érvényesek a jogállam garanciái.

Ezután a talmudista lap azt fejtegeti, hogy a valódi célpontot nem a Reichsbürgerek jelentik:

A fő célcsoport persze nem ez a kis, és valójában jelentéktelen csoport, hanem az AfD, ezért hihetetlenül „szerencsés”, hogy egy AfD-tag is van a gyanúsítottak között. Az államügyészség természetesen máris nekikezdett „az AfD-hez vezető szálak” kibogozásához.
Még foglalkoznunk kell azonban a puccs felderítésének időpontjával, amely semmiképpen sem a véletlen műve. A Reichsbürger csoport nem készült arra, hogy holnap, vagy holnapután rohamozzák meg a parlamentet (ezzel a személyzettel és fegyverzettel a parlament ostromát még egyszerű falusi rendőrök is meg tudták volna akadályozni). A „leleplezésre” Faeser belügyminiszter szerint már hónapok óta készültek, és most jött el az ideális pillanat. Hogy miért?
Az okot a Reichsbürger csoporton kívül kell keresnünk. December 5.-én hétfőn reggel hétkor az Ulm közelében levő Illerkirchberg kisvárosban egy Eritreából származó 27 éves migráns minden különösebb ok nélkül leszúrt két kislányt, akik útban voltak az iskolába. A 14 éves Ece belehalt sérüléseibe, a barátnője sebesülten túlélte a támadást. A gyilkos aztán bemenekült a tetthellyel szemben levő migránsotthonba, ahol aztán a rendőrség két szintén eritreai társával együtt letartóztatta.
Ugyanaz a média, amelyik reggeltől estig tudósított a „puccs” állítólagos résztvevőiről, nevüket és fényképeiket közölte és bizonyítékok nélkül nyilvánosan megvádolta őket, először csak lábjegyzetekben számolt be az iszonyatos gyilkosságról, anélkül, hogy a gyilkost megnevezte volna.
Még a származását is megpróbálták eltitkolni, a hírekben csak „egy férfi” szerepelt, a neve a mai napig is ismeretlen, fényképe úgyszintén. Aztán lassan, lassan, a közfelháborodás nyomán kezdtek kiderülni a részletek. Ismét téma lett, most már sokadszor, a migránsok bűnözése, amely az utóbbi hónapokban újabb csúcspontot ért el, és amelyet a politika, elsősorban Nancy Faeser, eddig nemcsak, hogy tagadni próbált, hanem úgy is állított be, mintha az a jobboldaliak koholmánya lenne.
Két nappal a kislány meggyilkolása után, december 7-én aztán minden más hírt és elemzést kiszorított a „jobboldali puccs” leleplezése. Illerkirchbergről, a migránsok által elkövetett bűncselekményekről már senki sem beszélt, a fő veszély végre megint a jobboldal lett. Annál dicséretreméltóbb, hogy a Bild Zeitung nem követte ezt a Faeser által kijelölt útvonalat, és a gyermekgyilkosság alkalmából csütörtökön döbbenetes számokat közölt a migránsok által elkövetett bűntettekről.
A Bundeskriminalamt, a központi szövetségi rendőrség adatai szerint 2021-ben 1.785.398 gyanúsított 5.047.860 bűncselekményt követett el. 533.483 (29,9 százalék) gyanúsított volt nem német, 127.489 (7,1 százalék) volt migráns. A súlyos testi sértést elkövetők több mint 37 százaléka volt külföldi, 12,5 százalék migráns. Érthető, hogy ezekről a számokról a politikai vezetők, különösen a belügyminiszter, inkább hallgatnának.
Ralf Schuler, a die Weltwoche címü svájci hetilap kommentátora nagyon pontosan foglalja össze a puccs leverésének tanulságait: „Miközben az őrült XIII. Reuss-Heinrich és az önellátásra berendezkedett Reichsbürger barátai által eltervezett hatalomátvétel elmaradt, egyesek azon morfondíroznak, hogy nem egy jól megfontolt kommunikációs stratégia rejlik-e az advent körüli puccs mögött. Ahelyett, hogy az illerkircheni késes gyilkosság nyomán a migrációról vitáznánk, foglalkozzunk inkább a jobboldali veszéllyel? Esetleg a ,jobboldali terror’ elleni újabb támadások és akciók előkészítéséről lenne szó?”

Korábban írtuk: Már megint meg akarta puccsolni Bástya elvtársékat a német szélsőjobb – sőt még 1871-be is visszatértek volna


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »