Polgárőrök vigyázzák a temetők biztonságát

Az idén is segítik a polgárőrök a biztonságos emlékezést a sírkertekben, temetőkben

Mindenszentek és a Halottak napján a polgárőrök az évtizedes gyakorlatnak megfelelően az idén is folyamatos bűn- és balesetmegelőző járőrszolgálatot látnak el a temetőkben, sírkertekben és az urnatemetővel rendelkező templomok környékén.

A polgárőrök a rendőrség szakmai felkérésének és a helyi sajátosságoknak megfelelően fokozott és folyamatos járőrszolgálatot látnak el a Mindenszentek és a Halottak napját megelőző és szükség szerint az azt követő napokban is temetőkhöz, sírkertekhez és más kegyeleti helyekhez vezető utakon, valamint a temetők környékén lévő állandó és ideiglenes parkolókban, parkolásra alkalmas közterületeken.

Hírdetés

Emellett a polgárőrök az ilyenkor jellemző bűncselekmények megelőzése érdekében figyelmeztetik a szeretteikre emlékezőket az értéktárgyaik védelmére.

Mindemellett a polgárőrök figyelnek az esetleges lopásokra, gépkocsi feltörésekre, rongálásokra, a kialakuló kisebb tűzesetekre és az esetleges rosszullétekre lehetőségeikhez mérten haladéktalanul reagálnak.

A polgárőrök helyi lakosként – igény esetén – segítik a temetőbe érkezők tájékozódását és őrködnek a megemlékezés nyugalma felett. A járőrszolgálat során a polgárőri tevékenységgel már nem megoldható eseményről soron kívül értesítik a rendőrséget, vagy a biztosítás parancsnokát.

Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »