Polgári célpontot támadott Izrael Damaszkuszban

Polgári célpontot támadott Izrael Damaszkuszban

A Syria News információi szerint ma hajnalban Damaszkuszban légi támadás ért egy polgári lakóépületet, melynek következtében két személy életét vesztette és hatan megsebesültek.

A felrobbantott épület lakója Akram Ajjouri volt aki a Palesztin Dzsihád Mozgalom vezetője. A két áldozat azonban az ő fia, Moath Ajjouri és egy másik személy, Abdallah Yousef Hussein voltak. A támadásban a parancsnok 10 éves lánya is megsebesült.

A támadást az izraeli légierő hajtotta végre három darab rakétával, melyek közül az egyik a Damaszkusztól délre fekvő Darayya településen csapódott be, míg a másik kettő találta el a parancsnok házát Damaszkusz Mazzeh nevű kerületében, a város nyugati részén, mely nincs messze a libanoni nagykövetségtől.

Ezzel kapcsolatban a szíriai belügyminisztérium annyit jelentett be, hogy ellenséges erők bombatámadást hajtottak végre Mazzeh kerület egyik lakóépülete ellen, melynek civil áldozatai vannak és jelentős anyagi kár keletkezett.

Hírdetés

Az utóbbi időben megnövekedett Szíriában a robbantásos merényletek száma amióta a NATO által támogatott terrorista csoportokat visszaszorították az országban. Izrael azonban ezen a téren együttműködik a különböző wahabita terroristákkal, ugyanis így próbálnak üzenni közös ellenségüknek a szíriai államnak. A szíriai fegyveres konfliktus elején ugyanis az Egyesült Államok, a NATO és Izrael ezeket a terroristákat akarták felhasználni arra, hogy egy ugyanolyan ún. ,,színes forradalmat,, megszervezve leváltsák a szíriai vezetést, mint ami jelenleg Libanonban, Irakban és Bolíviában folyik. Korábban hasonló CIA irányította zavargásokkal döntöttek meg kormányokat Szerbiában, Ukrajnában, Grúziában is.

A támadást követően az ún. ,,Izraelben,, azonnal készültséget rendeltek el a hadseregnél, különösen a légvédelmi egységeknél, ugyanis számítanak arra, hogy különböző palesztin csoportok válaszcsapást hajtanak végre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »