Pokolgépes merénylet Németországban (képek, videó)

Pokolgépes merénylet Németországban (képek, videó)

Egy 27 éves szíriai férfi robbantott vasárnap éjjel a bajorországi Ansbachban, aki menedéket kért Németországban, de kérelmét elutasították – jelentette be hétfő hajnalban Joachim Hermann bajor tartományi belügyminiszter.
Hermann elmondása szerint szándékos robbantás történt. “Sajnos újabb merényletről beszélhetünk” – fogalmazott a miniszter.

A támadó egy zenei fesztivált akart “meghiúsítani”, melyen mintegy 2500-an vettek részt, de nem jutott be a helyszínre, mert nem volt belépője. Miután a bejáratnál visszafordították, önmagát robbantotta fel. A miniszter tudatta: nem világos, hogy a férfi eleve öngyilkos akart lenni, vagy másokkal is végezni akart. Korábban már kétszer is próbálta megölni magát. A miniszter mindazonáltal hozzátette: nem zárható ki, hogy szélsőséges iszlamista terrortámadás történt, a hátizsákban lévő robbanóanyag pedig elegendő lett volna ahhoz, hogy sok embert megöljön és megsebesítsen.

“Aki Németországban kér védelmet, annak teljes mértékben tiszteletben kell tartania a németországi jogrendet és a német népet” – hangoztatta a bajor belügyminiszter.

There’s been a bombing in Germany, town of #Ansbach, near Neurenberg. One dead and several wounded reported. https://t.co/Qx0HLyP3f2

— Frida Ghitis (@FridaGhitis) 2016. július 24.

Полиция подозревает в организации взрыва в Ансбахе погибшего иммигранта из Сирииhttps://t.co/sBVieavQ4a pic.twitter.com/gYuZJ00jtV

— RT на русском (@RT_russian) 2016. július 25.

Hírdetés

 

 

Explosion kills one person and injures several others in bar in #Ansbach in southern Germany. WE NEED PEACE.❤️‍ pic.twitter.com/RR0Xhkq52w — Modern Society (@IsModernSociety) 2016. július 24.

A tartományi belügyminiszter arra is kitért, hogy egyelőre nem tudja, miért tagadták meg a férfi menedékkérelmét, de az elutasítás okát még a nap folyamán tisztázni fogják a szövetségi menekültügyi hatóság segítségével. A politikus felháborítónak nevezte, hogy bárki is visszaéljen a humanitárius menedékjoggal.

A helyi rendőrfőnök-helyettes, Roman Fertinger tudatta: találtak egy mobiltelefont, és utána fognak nézni, hogy a merénylő kivel állt kapcsolatban, kikkel kommunikált.  A szíriai férfi két évvel ezelőtt érkezett Németországba. Menedékkérelmét egy éve utasították el, de a szíriai helyzetre való tekintettel nem toloncolták ki az országból.

A merénylet egyetlen halálos áldozata maga a támadó, további tizenketten pedig megsebesültek, hárman közülük súlyosan.

Orientalista.hu – MTI


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »