Pokolgép robbant egy egyiptomi keresztény templomban

Pokolgép robbant egy egyiptomi keresztény templomban

Pokolgép robbant egy egyiptomi templomban, a legfrissebb értesülések szerint legalább huszonöten meghaltak, további 50 ember pedig megsebesült – jelentette az állami televízió. Az M1-en megszólalt szakértő szerint az Iszlám Állam robbanthatott.

A Kairótól északra, a Nílus deltájában fekvő Tanta város Szent György templomában a virágvasárnapi mise idején elkövetett merénylet, amely a legutóbbi az egyiptomi keresztény közösség elleni támadások sorában, néhány héttel Ferenc pápa tervezett egyiptomi látogatása előtt történt.

A robbantás idején mintegy kétezren tartózkodtak a templomban.

A CBC televízió felvételein látni lehetett a templomban fekvő, élettelennek látszó, papírral letakart véres testeket.

Két embert őrizetbe vettek

Hírdetés

Az al-Arabíja arab hírtelevízió és az egyiptomi állami televízió értesülései szerint a robbantással kapcsolatban két embert őrizetbe vettek.
Az egyiptomi kormány terrorcselekménynek minősítette a tantai robbantást. “A terrorizmus ismét lecsapott Egyiptomra, ezúttal virágvasárnapon” – közölte a külügyminisztérium szóvivője, Ahmed Abu Szaid vasárnap Twitter-üzenetében.

A merénylet elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.

Az egyiptomi koptok, akik a Közel-Kelet legnépesebb és egyik legősibb keresztény közösségét képviselik, évek óta a radikális iszlamisták megtorlásainak célpontjai.

Decemberben az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szervezete robbantott a kairói kopt katedrálisban, aminek következtében mintegy 30-an haltak meg.

A Liva at-Taura nevű csoport vállalta magára a Tanta egyik rendőrségi kiképző központjában április 1-jén végrehajtott pokolgépes merényletet, amelynek következtében 16 embert sebesült meg. A csoport, amely a feltételezések szerint kapcsolatban áll a betiltott Muzulmán Testvériséggel, főként a biztonsági erőket veszi célba, és elhatárolta magát a keresztények elleni támadástól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »