Pokolgép robbant a kabuli német nagykövetségnél

Pokolgép robbant a kabuli német nagykövetségnél

Frissítés:

Az MTI információi szerint egy tartálykocsit robbantottak fel a kabuli diplomáciai negyednél. A Távirati Iroda úgy tudja, a merényletnek legkevesebb 49 áldozata és több mint 300 sérültje van.

A számokat az egészségügyi tárca szóvivője, Vahíd Madzsroh ismertette, és több más kormányzati forrás is megerősítette. A belügyi tárca egyúttal arra szólította fel az embereket, hogy adjanak vért.

Szelim Raszuli, a fővárosi kórházak vezetője szerint a halottak száma tovább emelkedhet, mert a sebesültek közül sokan vannak válságos állapotban.

A merényletet a délelőtti csúcsforgalomban hajtották végre.

A német nagykövetség közelében elkövetett terrortámadásban megrongálódott a francia diplomáciai képviselet épülete is, valamint a Hszinhua kínai hírügynökség helyi irodája.

Egyelőre nem világos, hogy a német nagykövetségen dolgozók közül megsebesült-e valaki – közölték források.

Marielle de Sarnez francia Európa-ügyi miniszter az Europe 1 rádió adásában arról beszélt, hogy a német és a francia követség épületében anyagi károk keletkeztek, de francia áldozatról nincs tudomásuk.

Az NHK japán közszolgálati tévéadó szerint a japán nagykövetség két munkatársa is megsebesült, az épület ablakainak szilánkjai sebesítették meg őket.

Hírdetés

Nádzsib Danis, a belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy szinte semmi sem maradt a – vízszállító vagy szippantós – teherautóból. A robbanás harminc másik járművet is megsemmisített.

Korábban írtuk:

A támadást továbbra sem vállalta magára senki.

Autóba rejtett robbanószerkezet robbant szerdán az afgán főváros diplomatanegyedében, a német nagykövetséghez közel. A detonáció 60 ember életét követelte – írja a BBC.

Az afgán hatóságok szerint a merényletnek legalább 60 áldozata van, és eddig 84 embert kellett kórházba szállítani, de várhatóan a sérültek és az elhunytak száma tovább növekedik majd.

A merénylet helyszínét lezárták a rendőrök, az akciót egyelőre senki sem vállalta magára.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »