Póka: Nagyszerű buli volt bayer zsolt dunavarsányi fellépése

Azt sajnos nem tudtuk meg, hogy miért higgyünk a Fidesznek.

Felkészültek a szervezők, és az előadó is arra, hogy ott lesznek a Sárgapólósok a félelemkonzerváló előadáson. – Ami egyébként a vártnak megfelelően egész jó volt. Humoros, jól felépített, tényekkel alátámasztott, meggyőző. Ezt vártuk Bayer Zsolttól. Láthatóan készült arra, hogy kérdezni fogunk, vagy akár vádolni is. A válaszból az is kiderült, hogy nem erre a kérdésre számított.

A Nem adom a házamat mozgalom oldalán itt érhető el a cikk.

Természetesen ismét belefutottunk egy általános, egész országra kiterjedő rendőri intézkedésbe. Csak annyi furcsaság volt benne, hogy csupán arra a 25 nm-re terjedt ki a művelődési ház előtt, ahol a sárgapólósok tartották a nagy sikert aratott feliratot.

A rendőrök teljes erejét lekötötte a tíz ember igazoltatása. Olyannyira, hogy nem tudták észre venni a mellettük elhaladó gépkocsikat, amiket biztonsági öv nélkül kézben tartott telefonnal vezettek. Arra viszont akadt két egyenruhás, hogy egészen az előadásnak teret adó nagyteremig kövessék azokat a Sárgapólósokat, akik addigra már bementek, és elkérjék a irataikat is.

Lehet, hogy tegnap este Dunavarsányban fideszes megrendelésre intézkedtek a rendőrök?

Azért is lehet jogos a kérdés, mert csak azokat igazoltatták, akik sárga pólóban voltak, vagy akiket arcról felismerve hozzánk tartozónak véltek.

Begyűjtötték az összes igazolványt, és csak azután adták vissza, amikor már mindenkit lekérdeztek a rendszerben. Veszélybe került az is, hogy a kezdésre be tudunk-e menni. Lehet, hogy ez lett volna eredetileg a cél?

Végül bejutottunk pár perccel a kezdés előtt. Így már csak az utolsó sorokban lett helyünk.

Bayer Zsolt meglehetősen visszafogott volt. Legalábbis nem folyt a szájából a trágárság úgy, ahogyan szokott.

Az előadás egyébként szórakoztató volt. Több ténnyel is alátámasztotta a félelemkampányt, amit jól felépített.

Több magas labdát is dobott:

–         Keresztjéről beszélt, amit egyre büszkébben visel

–         Demokráciáról, ami Magyarországon éppen példa értékkel teljesedik

–         Hazugságokról, amit politikusok követnek el (természetesen nem a fideszesek)

–         Családtervezésről, demográfiáról, gyermekvállalásról

Végül ott léptünk be, amikor Arany János Toldi művéből az „anyja keservébe.” részlettel igazolta, hogy miért jogosítja fel magát, hogy az ismert módon alázzon bárkit.

Itt rákérdeztem, hogy mennyire fér bele, hogy a SeVizahiteleseket „menjen az anyjába”, illetve „kurva anyját” jelzőkkel illeti a sajtón keresztül.

Hírdetés

Erről nem volt hajlandó beszélni, de azt ígérte, hogy a végén lehetőségem lesz kérdezni. Kiemelte, hogy csakis a témával kapcsolatban.

Eljött a kérdések ideje.

Olyan történt, amire szerintem sokan nem számítottak. Kérdésre jelentkeztem, és már küldték is a mikrofont. Kicsit olyannak tűnt a helyzet, mintha szándékosan rendezték volna így.

Mivel az anyázással kapcsolatban megfogalmazott kérdésemet az előadás közben feltettem, amikor az időszerű volt, a szervezők előzetes kérésének megfelelően a témához kapcsolódóan kérdeztem a közönség megelőlegezett zúgása közben.
Valami ilyesmi hangzott el: „Miért higgyünk most a fidesznek, miért higgyünk most orbán viktornak?” Itt pár szóban utaltam a három évvel ezelőtti SeVizahitelekkel kapcsolatos ígéretekre, bankellenes kirohanásokra, és végül a bankok megmentésére.

A válaszból úgy tűnt, hogy nem erre a kérdésre számítottak. Sokkal inkább azt várták, hogy vádolni fogunk. Esetleg azt kérdezzük meg, hogy miért gondolják, hogy megmentették a SeVizásokat.

Számíthattak erre abból is, hogy néhány hónapja a II. kerület Keleti Károly utcai fidesz irodában is feltettük ezeket a kérdéseket. Az miatt többünk ellen garázdaság miatt indult eljárás. Állítólag akkor kihívóan közösségellenesen kérdeztünk.

A válasz közel negyed órán keresztül nem a feltett, hanem a feltételezett kérdésre érkezett.

Felelőst találtunk: Természetesen gyurcsányt.

Megmentőt találtunk: Természetesen orbánt.

Végtörlesztés, forintosítás, elszámoltatás, önkormányzati kölcsönök átvállalása…

Megismerhettük azt a hatalmas áldozatot, amit a führer mindannyiunk érdekében meghozott. Bepillantást nyerhettünk abba az emberfeletti küzdelembe, – ezt a részt már magából kikelve, óriási átéléssel, meghatódva adta elő – amit orbán viktor végrehajtott az emberek érdekében. Azt, amibe én – rám nézve nyomatékosította – öt perc után beledöglöttem volna.

„Mi kellett volna még?” – kérdezte Bayer Zsolt szintén rám nézve. (Mint kiderült ezt a kérdést is költőinek szánta)
Én ezt valódi kérdésnek értettem, és az akkor már zúgolódó hallgatóság fölött röviden meg is válaszoltam kb. így:
„Nem az adófizetők pénzéből kellene a bankokat menteni, hanem a bankok pénzéből az embereket”

A kérdés megválaszolása végén magam is meghatódva a führer kedvességén, és áldozatvállalásán még egy utolsó felszólalást tettem:

„Éljen orbán viktor, éljen a megmentő!”

Ekkor tanácstalanság lett úrrá a jelenlévőkön. Valakitől azt várták, hogy egyértelműen mondják meg, hogy ebben a helyzetben mit kell tenni.

– Mert ugye bután jött volna ki, ha egyetértenek az ellenséggel. Az szintén elég furán nézett volna ki, ha szembeszállnak velem vezérük éltetése kapcsán.

A helyzetet Bóna Zoltán oldotta meg. Határozott mozdulattal magához vette a mikrofont, és az idő előrehaladására hivatkozva megköszönte a részvételt.

Még az előadás előtt a Hír Tv rövid riportot készített arról, hogy miért is vagyunk ott. Ez itt látható:

Én valahogy így képzelem a társadalmi vitát. Ha sokan vennék a fáradtságot, és ott mondanák el nézeteiket, ahol azt ütközetni tudják, akkor talán előbbre jutnánk.

Azzal nem fogunk előre jutni, ha a saját elv-társaink előtt végeláthatatlan szónoklatokat tartunk arról, amit mindannyian egyformán gondolunk.

Tisztelettel: Póka László

Nem adom a házamat mozgalom

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Belföld, Hírek


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »