Pók Katalin: Antifasiszta szótár

Pók Katalin: Antifasiszta szótár

Szavakkal akarják legyőzni a jobboldalt Amerikában és az új hazug címkékkel tele van a baloldali értelmiségünk zsebe is. Új szavakat vezetnek be, melyek korábban nem léteztek és csupán az álhumanizmus jelszavai. Az új fogalmak nagy része az európai keresztény kultúra ellenében jött létre, hogy szavakkal legyőzze azt. Legjellemzőbb új kreált fogalmai, a heteronormativitás, transzfóbia, homofóbia és lehetne sorolni. Az álhumanizmus nem elégszik meg az egyenlőséggel, többet akar, olyan humanizmust, amiben a morál magja már szavak által megsemmisített. Minderre kitaláltak egy gyűjtőszót, a fasizmust, kiterjesztett értelemmel, ami a megbélyegzésre alkalmas.

Aki a 2000 éves keresztény morál alapú normalitást, humanizmust képviseli, az fasiszta. Ellenük erőszakkal lehet fellépni, az amerikai antifa mozgalom, és a neoliberális értelmiség szerint. Legalább is ez derül ki Mark Bray antifasiszta szótárából, az amerikai egyetemi elit egyik képviselőjének könyvéből. Minden jobboldali, keresztény kormány és ember ellenség, akit meg lehet támadni. Ugyanezt a szavak általi legyőzési stratégiát képviseli az EU és a hazai baloldali értelmiség. Hazánkban az álhumanista szótárhoz hazug, negatív címkék is társulnak a jobboldali kormányról. E kártékony fogalmi gyomokat elhintették a világban. Ezért esett Magyarország negatív ítélet és támadások össztüze alá az Európai Unióban, a jobboldali kormány győzelme óta.

Mi történik Amerikában?

Amerikában a két nagy váltópárt, a Republikánus és a Demokrata mellett a háttérben létezik még egy párt, az American Freedom Party. Az európai amerikaiak érdekeit akarják képviselni, mert úgy érzik, Amerikát hiába az európaiak alapították európai értékek mentén, mára identitásuk, örökségük és érdekeik háttérbe szorultak. A párt által működtetett oldal tette közzé Mark Bray: Antifa című elhíresült könyvének elemzését, és a népszerűsítésében elől járó muszlim Keith Ellison kongresszusi képviselőről való véleményét. Mind Bray könyvének tartalma, mind Ellison támogató véleménye egy polgárháborús helyzetet vizionál. Miért érdekes ez számunkra? Egyértelművé válik, ha végigkövetjük mondanivalóját.

A muszlim Keith Ellison Twitter-en tette közzé Mark Bray: Antifa: Az antifasiszta kézikönyv című könyvét, pozitív véleményével együtt. Felsorolja a könyv üzenetét és kifejezetten fizikai támadásra szólít fel Trump támogatói ellen és dicséri a baloldali terrorista csoportot, amit „antifa” néven ismerünk.  Az antifa az antifasiszta rövidítése, előzménye az 1920-as évek német fasiszta mozgalmára adott válasz volt. Ám jelenlegi amerikai formájának a régi időkhöz semmi köze, ahogy ezt látni fogjuk.

Bray munkájáról alapos elemzést ad az amerikai WND nevű vezető napilap is egy különleges riportban, melynek címe: Antifa: Mit kell az amerikaiaknak tudniuk az „Alt left” (baloldali) mozgalomról?

Bray adjunktus a Darmuth College-ban a mozgalom egyik szimpatizánsa és nyíltan azt tárgyalja, miszerint az antifa aktivistái hisznek abban, hogy befolyásolhatják, mit olvashatnak és beszélhetnek az amerikaiak. Azt akarják meghatározni, mi megengedett számukra és mi nem. Például úgy definiálja az antifasizmus fogalmát, mint az illiberális politika és társadalom, a „Far Right” (jobboldal) elleni harcot, ami nemcsak szó szerinti fasizmust jelent. Kiterjeszti a fasizmus fogalmát. De miről szól ez a kiterjesztés és a jobboldal elleni harc? Itt már kezd érdekessé és ismerőssé válni számunkra is a téma.

Bray azt mondja, hogy ez a kiterjesztett meghatározású fasizmus aláássa a társadalom alapjainak erős pilléreit. Ez nem csak a fehér felsőbbrendűséget jelenti, hanem mindenféle megkülönböztetést. Többek között heteronormativitás, patriarchátus, nacionalizmus, transzfóbia (transzgender, transzexuális iránti előítélet), de további jelentéssel is rendelkeznek, mint például a szexizmus, rasszizmus, homofóbia. Láthatóan nyoma sincs az antiszemitizmus elleni küzdelemnek. Egyértelmű, hogy a fasizmus jelentése ma a neoliberális-ellenesség. Aki például a házasságot a férfi és nő egységében képzeli el, az már fasiszta az antifa és Bray antifasiszta szótára szerint. Kezd már világossá válni, miért mondható, hogy mi is érdekeltek vagyunk ebben a történetben? Gondoljunk csak az Alaptörvényünkre, mely kimondja a házasság definícióját a zsidó-keresztény norma, a 2000 éves keresztény kultúra szerint. Érthetjük már, miért támadták meg a CitizenGo magyar munkatársainak buszát Amerikában, amire egy férfi+nő volt felfestve = család felirattal. Kezd világossá válni, hogy miért gyűlöli az Alkotmányt a hazai baloldal és a nyugati liberális világ, ami úgy kezdődik: “Isten, áldd meg a magyart”, és miért szitokszó a “magyar” a liberális nyugati társadalmakban.

Lényegében, az egész nyugati történelmet és tradíciót úgy definiálja Bray, mint „fasizmust” és azok ellen, akik ezzel nem értenek egyet, indokolt az erőszak – a könyve szerint. És ő az amerikai akadémiai értelmiség egyik prominens képviselője! Amint a WND különleges riportja megjegyzi, Bray egy polgárháború receptjét adta meg. Az újság bírálatot is megfogalmaz:

“Az egalitarianizmus, mint legfőbb erény elfogadása nem egy egyenlő társadalomhoz vezet, hanem egy olyan társadalomhoz, amely végtelenül megosztott, az újonnan feltalált címkékkel pedig háborúban áll önmagával, folyamatosan új ellenségeket keres, és képtelen megvalósítani a lehetetlenséget. Az Antifa ragaszkodva ehhez a látomáshoz mindenki ellen támad, aki nem ért egyet vele, így biztosítja állandó létezését, még akkor is, ha nincs egyetlen fasiszta vagy nemzeti szocialista az egész a világon.”

A republikánusok és Donald Trump elnök támogatói az antifa polgárháborús céljai között szerepelnek. Bray kifejezetten fenyegeti Trump támogatóit a könyvben, ezt természetesen Ellison nem bánja – mondja az American Freedom Party weboldal cikke.

A cikk felszólít arra, hogy mindenki ismerje meg az antifa mozgalom tényleges céljait, amit a mainstream média  kétségbeesetten el akar elrejteni.

A kommentár így folytatja Bray állításainak bemutatását:

Hírdetés

Célunk, hogy akik Trumpot választották, húsz évig nagyon kényelmetlenül érezzék magukat.  Lehet, hogy nem mindig sikerül valakinek a meggyőződését megváltoztatni, de aki velünk tart, annak biztosítjuk, hogy politikailag, társadalmilag, gazdaságilag és néha fizikailag is artikulálni lehessen véleményüket.

Ez a nézőpont nem meglepő a bevallottan kommunista Braytől.  Azonban az elég furcsa, hogy egy US kongresszusi tag nyíltan közösséget vállal valakivel, aki fizikai erőszakra szólít fel a republikánusok ellen. Ellisonnak, fehér-ellenes politikusként hosszú múltja van a baloldali politikai életben. A Minnesota Egyetem Jogi Karán megvédte az Iszlám Államot és az ismert notórius antiszemita és szélsőséges fehér-ellenes Khalid Abdul Muhammadot. Muhammad híres volt kegyetlenségéről, minden fehér ember megölésére szólított fel, sőt még a sírjukba való belelövésekre is.

Ahogy Trevor Loudon kutató kasszasikert elért Belső ellenségek című dokumentumfilmjében megjegyzi: Ellison közeli munkakapcsolatban volt a Kommunista Párt tagjaival a korai választási kampányban és aktív volt az extrém baloldali körökben. Diák korában Ellison közeli kapcsolatban volt a Maoista Szabadság Útja Szocialista Szervezettel is, ahogy a WND-nek elmondta. Ők hittek a Kommunista Párt 1930-as déli fekete állam víziójában, megosztott és gyenge Amerikában és a szovjet előnyben. Így nem csoda, ha Ellison támogat egy hasonló eszmét. A jogi iskolában Ellison javasolta az Egyesült Államok felbontását és egy fekete etnikumú állam megteremtését. Arkansas, Alabama, Georgia, Luisiana és Mississipi lettek volna a kijelölt területek az új nemzet számára. Az Amerikai Alkotmányt is megtámadta, mondván, hogy ez nyilvánvalóan a fehér faj konspirációjáról és más emberek leigázásáról szól.

Ellison támogatja az „antifa” aktivistáit, és nem ez az első eset, hogy kifejezi támogatását egy a terrorizmussal összekapcsolódott szervezet iránt. Mélyen kötődik a Muszlim Testvériséghez és fizetését egy másik nemzeti fenyegetettséget jelentő csoporttól, a Muszlim Amerikai Társaságtól kapja.

A neoliberális világrend védői elképesztően elszántak és gyorsak. Nemcsak az erőszakra felszólító antifasiszta szótár olvasható ingyenesen, de a pár napja megjelent Trump ellenes könyv már a magyar elektronikus postaládákban is ott van.

Polgárháborús helyzet

Eddig azt hittük, az erőszak csak a csőcselék sajátja, de a humanizmus századában ebbe – ahogy hazánkban is – beleszállt az értelmiség is. A médiában azt látjuk, hogy a baloldali álhumanista értelmiség tüzeli a csőcseléket. A médiában már polgárháborús helyzet van. A facebook kommentekben a csőcselék erőszakkal fenyeget, de a baloldali médiában ez az értelmiség részéről is megjelent. (Lásd. Konrád nyilatkozata) Itthon a baloldali értelmiség nem elégszik meg az álhumanizmus hamis címkéivel, a csőcselék primitív irigységére játszik, a napi lőrincezés mantráival. Nem programmal, hanem hazug szavakkal akarnak győzni, negatív címkéket kilóra mérve és naponta adagolva.

Polgárháború szélén állunk. Egyik oldalon az álhumanizmus hívei kreált új fogalmaikkal, negatív címkéikkel, a másikon a nemzeti keresztény eszmény hívei állnak kivont szablyával. Mindezek tetejébe a morál nélküli humanizmus hívei migránsokkal árasztanák el az országot, azt is a humanizmus nevében. Az ország önvédelme helyett az együttérzés hamis lózungjait teszik az első helyre. A hazafiak csatasora ellenében előrántják a fasiszta, a diktátor, a zsarnok rezsim, az antidemokratikus, a nincs sajtószabadság, nincs jogállam kártyáikat, és a hamis szavakat szétszórják a világban.

Szükség van ma minden tollforgatóra, mert a kreált szavakat csak valódi szavakkal lehet legyőzni. Reméljük, a furkósbotra nem kerül sor! – mint Amerikában.

Forrás:

DNC’s Muslim Keith Ellison Aligns With Antifa Terrorists

Mark Bray: Antifa: The Anti-Fascist Handbook

A Szerző filozófus, valláskutató

Pók Katalin

 

The post Pók Katalin: Antifasiszta szótár appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »