Pogromokra számítanak a magyarországi muszlimok

Pogromokra számítanak a magyarországi muszlimok

A magyarországi muszlimok aggódnak, hogy a helyzetük romlani fog az országgyűlési választási kampány miatt – írja a The National című angol nyelvű, kormánypárti újság. Az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu Dhabiban kiadott napilap hírportálján helyszíni riport jelent meg a magyarországi muszlimok helyzetéről. Ebben a megszólalók – egy autó felgyújtását említve – arról beszéltek, hogy verbális és fizikai inzultusok érték őket Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes, muszlimellenes retorikája miatt.

http://mno.hu/

Hírdetés

– Orbán azt hiszi, ez csak játék, de mi szenvedünk ettől – jelentette ki Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség vezetője. A cikk szerzője a legnagyobb magyarországi muszlim imahelynél, a budapesti XI. kerületben, a Bartók Béla úton álló a Dar Al-Salam mecsetnél is járt, ahová ötszázan járnak pénteki imára. Az érkezők között voltak, akik már pogromokat és gyilkosságokat vizionálnak.

http://mno.hu/

– A politikai retorika fókusza migránsellenes lett, azóta megnőtt az incidensek és a verések száma – ezt már Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának vezetője mondta a The Nationalnek. Mint mondta, mecsetük kialakítása óta gyakran festik össze a falakat migránsellenes szlogenekkel, a szomszédok pedig az épületből kiszűrődő hangok miatt panaszkodnak, miközben a közelben vasúti pálya is fut.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »