"Pofozd meg, fejeld meg" – döbbentes videón két lánycsapat brutalitása

"Pofozd meg, fejeld meg" – döbbentes videón két lánycsapat brutalitása

Komoly következménye lett az eseteknek.

Videókat juttattak el a boon.hu szerkesztőségébe, amelyen fiatal, vélhetően középiskolás lányok bántalmazzák, illetve alázzák társaikat. Az egyik felvételt a Miskolc Pláza parkolóházában, a másikat pedig annak a tetején rögzítették.

A tetőn készült videón egy lány megalázása látszik. Több társa körbeveszi, miközben a videót készítő fiú a „pofozd meg, fejeld meg” szavakkal biztatja őket. Az egyik lány végül megüti a fenyegetett társát, aki ennek hatására letérdel támadói előtt.

A parkolóházban készült felvételen egy másik társaság látható. Ezen szintén többen fenyegetnek egy lányt, kiabálva vele, majd meg is ütik.

A felvételek nemcsak arra bizonyítékok, hogy a középiskolás lányok között is dívik egymás bántalmazása és megalázása, hanem arra is, hogy továbbra is készülnek az ilyen esetekről is felvételek, amelyek körbeküldözése, nyilvánossá tétele további megalázást jelent az áldozatnak.

Hírdetés

A portál elküldte a videókat a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahonnan később válasz is érkezett.

Eszerint a pakolóházban készült felvételen látható események kapcsán a tettleg becsületsértés elkövetése állapítható meg, mely miatt magánindítványt terjeszthet elő az áldozat. A rendőrségre egyelőre ilyen bejelentés nem érkezett.

A másik videón szereplők – amely az épület tetején készült és letérdeltetik rajta a lányt – viselkedése felveti a kényszerítés bűntett gyanúját, amely miatt a rendőrkapitányság el is indította a büntetőeljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A boon.hu megjegyzi: közösségi oldalukon a cikkük alatt meglehetősen indulatos hozzászólások születtek és többen egymásnak is estek. „Míg az idősebbek mélyen elítélik a videón látottakat, addig a fiatalok még viccesnek is találják a látottakat. A rendőrségi eljárás azonban bizonyítja, hogy bizony az ilyen eseteket nagyon is komolyan veszik és komoly következménye is lehet” – írták.

(A nyitókép illusztráció).

Nyitókép: Getty Images/ Juan Algar

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »