Pofátlanul fosztogatják a BKK automatáit – Lefotóztuk az egyik sutyerákot

Pofátlanul fosztogatják a BKK automatáit – Lefotóztuk az egyik sutyerákot

Hiába hívták fel többen, többször is a figyelmet a BKK jegyautomatáit eldugító, így a visszajáró pénzt lenyúló bűnözőkre, a jelenség máig nem szűnt meg: pénteken kora reggel készített munkatársunk ezeket a képeket a Népliget metrómegállónál lévő aluljáróban, ahol egy – valószínűleg valamilyen tudatmódosító hatása alatt álló – fiatalember minden szégyenérzet nélkül ügyködött az automatákon. 

http://mno.hu/

Hírdetés

Az aluljáróban dolgozók és ott gyakran megforduló utasok szerint egy háromfős társaság folyamatosan az automaták körül lézeng, és eltömíti az aprópénz-kiadó nyílásokat. A buszpályaudvar miatt sok a külföldi, akik semmit nem tudnak a budapesti állapotokról, így gyanútlanul dobják be a pénzt, így a visszajáró a trükkös tolvajoké lesz. 

Munkatársunk bejelentést tett a szintén az aluljáróban lévő BKK ügyfélszolgálaton, de ott a biztonsági őr csupán némi vállvonogatással fogadta a hírt, nem próbált intézkedni vagy segítséget hívni. 

Októberben már beszámoltunk róla, hogy a T-Systems 2,5 milliárd forintért nyert el egy közbeszerzést a jegyautomaták átalakítására, hogy azok védve legyenek az eltömítés ellen, de a jelek szerint még nem végeztek a munkával. Ugyanakkor az is látványos, hogy – a tapasztalatok szerint – sem a BKK biztonsági őrei, sem a rendőrség nem igyekszik fellépni az automatás tolvajok ellen.

Gazdaság MN Két és fél milliárdért fejlesztheti a BKK automatáit a T-Systems Megbuherált automatákat kell megjavítania az informatikai cégnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »