Pofátlanság, Brüsszel a neved!

Pofátlanság, Brüsszel a neved!

Kiderült, hogyan nyújt „humanitárius segítséget” a közép-afrikaiaknak az Európai Unió: kerítés épül Líbia déli határára. A brüsszeli kettős mérce persze ebben a témában sem újdonság, amíg Magyarországot lefasisztázzák a határzárért, a Baltikumtól Görögországig az EU pénzelte a szögesdrótok emelését.

„Én hazudtam, én hazudok, én hazudni fogok” – a Juncker-identitásnak valami ilyesmi lehet a helyes múlt, jelen és jövő ideje. A Kedves Olvasó gondolom a helyén érti, hogy itt nem holmi nyelvészkedésről lesz szó, habár az Európai Bizottság elnökének kifejezésmódja ezt is indokolttá tenné. A teljesség igénye nélkül idézném három kedvencemet az elmúlt évekből.

„Ha a helyzet komolyra fordul, hazudni kell!”

„Az EU-ban két nagy ország létezik, Nagy-Britannia és a Luxemburgi Nagyhercegség.”

„Hozunk egy döntést, nyilvánosságra hozzuk, és várunk egy ideig, hogy mi történik. Ha azután nincs nagy kiabálás, nem támad felkelés – mert legtöbben egyáltalában nem is fogják fel, amit határoztunk –, akkor tovább csináljuk, lépésről lépésre, amíg már nincs többé visszaút.”

Eme ars poeticával vissza is tértünk mostani témánkra: a migránsválságra. A nagyszerű Európai Unió önjelölt döntnökei – miután rászabadítottak a kontinensre több millió migránst -, rájöttek, hogy talán valamit tenni kéne. Az unalomig ismételt kvóta-idiotizmusokkal most nem fárasztanék senkit.

Na, de van nekik más ötletük. Az egyik ilyen ugye az, hogy segíteni kell azokat az országokat, ahonnan a migránsok jönnek. Ez akár nemes idea is lehetne, ha nem arról szólna, hogy az euró százmilliókkal nem az afrikai hadurakat, vérkorrupt elnököket pénzelnék fel. Persze mondják, azért a nagyvonalúság, mert valamennyit vissza kell fizetni a titkos kasszákba… Ami biztos nincs így, hiszen mindenki tagadja, és egy csomó könnyfacsaró tudósítás is készült arról, ahogy csont és bőr fekete kisgyerekek kapnak az uniós ajándék- zászlócskák után.

Aztán ott van az unió külső határainak védelme. Hogy azt miképpen lehet úgy csinálni, hogy nincs valamilyen határkerítés, ezt senki sem értette eddig sem. De Brüsszelben mondták: ez fasiszta, xenofób, rasszista, kirekesztő és természetesen gonosz orbáni magatartás. Ilyet demokrata nem csinál, sőt Brüsszel egy fillérrel sem támogatja a magyar határzárat, mert ilyen undorító dologra nem költ civilizált európai.

Aztán láss csodát: a minap az olasz és a saját magát megválasztó líbiai kormány megegyezik <![CDATA[]]>egy határkerítés felépítéséről<![CDATA[]]> az észak-afrikai ország déli határán. A projektet Brüsszel is dotálja, „erkölcsileg”, valamint nem kevés euróval is. Mitől másabb ez, mint a magyar kerítés? Hát abban, hogy ezt„humanitárius-gazdasági segítségnek” hívják, amely „igyekszik megfékezni az innen induló migrációt”.

Hírdetés

A líbiai-nigeri határ hossza 354 kilométer, a líbiai-csádi 1055 – a magyar kerítés, amire nincs pénz, 175 kilométeres. A videokamerákkal, szenzorokkal és drónokkal felszerelt határzár vonalát már kijelölték a sivatagban. Filléres buli lesz…

Csak az érdekesség kedvéért: 2011-ben Moammer Kadhafi líbiai diktátor az olasz Finmeccanica cégtől már megrendelte a projekt előkészítését. Erre a rómaiak fel is vettek kerek 300 millió eurót. Aztán teljesítés helyett a volt gyarmattartó brit, francia és amerikai segítséggel inkább rommá bombázta Líbiát. A háromszáz millió ma nem téma, természetesen a „demokratikus líbiai kormány” egy fillért nem kapott belőle. A líbiai nép szóba sem került…

A líbiai határzárat most nyugati cégek fogják felépíteni, többek között németek, amelyek két éve nem jöhettek Magyarországra drótkerítést szállítani, mivel „nem működnek közre börtönök építésében”.

Ez lehet ugye a fent említett gazdasági segítség. A humanitárius meg az, hogy a hírek szerint Brüsszel részlegesen feloldja a líbiai fegyverembargót. Legyen már mivel emberbarátian és európaian lemészárolni a közép-afrikai menekülteket! No, meg folytatni a saját polgárháborújukat. Uniós fegyvergyártónak is jusson valami – Brüsszel ott segít, ahol tud…

Undorító, gusztustalan, felháborító? Az. Újdonság? Dehogy.

Az az Európai Bizottság, amely most felfuvalkodott áldemokrata gőgjében lefasisztázza a magyar határzárat, az elmúlt években<![CDATA[]]> számtalan kerítést pénzelt.<![CDATA[]]> A három balti állam és Oroszország között, a szlovák-ukrán határon, illetve Görögország és Törökország közti szárazföldi szakaszokon. Kerítések épültek Spanyolország és Marokkó Ceuta és Melilla városai körül is. A költségek 75 százalékát az EU-alapokból állták. Ma az illegális migráció miatt kerítések vannak az EU-n belül is, például Ausztria és Szlovénia, illetve Szlovénia és Horvátország között.

Szóval Kedves Olvasóim, ha Brüsszel felé járnak, avagy idehaza találkoznak a nagyszerű Európai Bizottság védelmezőivel, az „Orbán vagy Európa” jelszó szajkózóival – ne tartsák vissza érzelmeiket! Természetesen csak nagyon civilizáltan, európai polgárhoz méltóan.

Fotó: xinhua.com

Máté T. Gyula – <![CDATA[]]>http://matete.pestisracok.hu<![CDATA[]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »