Pofátlan élősködők jelentették fel a német hivatalt: nem kapják meg a juttatásokat

Berlinbe érkezett migránsok egy csoportja feljelentette a bíróságon a német főváros szociális hivatalát, mert elmondásuk szerint hetek óta nem regisztrálták őket és nem kapják meg a megélhetési juttatásaikat sem.

Húsz menedékkérő feljelentette a berlini tartományi egészségügyi és szociális hivatalt (Lageso), mert szerintük nem kapják meg a nekik járó juttatásokat. Elmondásuk szerint hetek óta hiába várnak regisztrálásra, és nem kapnak pénzt sem a megélhetésükhöz. Most a bírósághoz fordultak a szerintük jogos jussukért – írja a Die Welt.

Hírdetés

A menedékkérők először szállást kapnak, majd pedig megélhetési segély jár nekik a törvény alapján. Migránsszervezetek és támogatóik már hónapok óta panaszkodnak, hogy egyre több menedékkérőnek kell a szabadban éjszakáznia, mert a Lageso reménytelenül túlterhelt. Most egy október közepén nyitandó új berlini regisztrációs állomástól várják a terhek enyhülését.

A lap beszámol arról is: továbbra is özönlenek a migránsok Berlinbe. Szeptember 5-e óta több mint 18 ezer menekültet vett föl a német főváros, de most hétfőn is 430 migráns érkezett Dél-Németországból vonattal Berlinbe.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »