Pofára esés

A ballib megmondóemberek zöme azért óvatos volt, ezt el kell ismerni. A kommentelők kevésbé, ők belelovalták magukat keményen. S a pszichomegmondóemberek is persze, lásd Amerikai Népszava blog.

Június 24-én délután még forradalmár volt Prigozsin, s Putyin gyáván meghátrált. A következmény Magyaroszágra pedig mi más mint Zorbán bukása.

Aztán eltelt pár óra. Már éjfél után jött az új cikk. Prigozsin hátrált meg! A következmény Magyarországra persze maradt: Zorbán bukása.

Hírdetés

Legalább a CNN-t nézhetné a butaságban megőszült blogger! Az USA-ban él 20 éve, csak tud annyira angolul, hogy megértsen híreket, interjúkat.

A CNN-t érdemes nézni – persze csak adatként, sose elfogadva következtetéseiket -, mert mindig igyekeznek legalább saját szakembereiket megkérdezni. S meg is kérdezték a legalkalmasabbat, a liberális Andrej Kozirevet, minden idők legrosszabb orosz külügyminiszterét – Jelcin alatt volt évekig külügyminiszter, majd óta amerikai alapítványok munkatársa és egyetemek előadója, 11 éve az USA-ban él állandó jelleggel. Minisztersége alatt Kozirev arról volt híres, hogy bármit is mondott a nyugat, azzal mindig egyetértett, el is nevezték Mr. Da névvel,

Kozirev pedig elmondta – még az események vége előtt, azaz nem utólag okoskodva! -, hogy felesleges reményeket táplálni, mármint nyugati szemszögből nézve mindent, mert ez nem nyugatosok és nyugatellenesek harca, hanem szimpla belviszály a nyugatellenesek között: s bárki is nyer, a végeredmény az Ukrajna elleni katonai támadás erejének növelése lesz. Azaz a nyugat csak akkor nyerne az egészen valamit, ha a belviszály elhúzódna, ami viszont nem valószínű. S ebben is igaza lett: nem húzódott el.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »